2024. április 19. 09:43

KezdőlapF1Schumacher, Fangio, Prost, Senna - őket mind lepipálhatja Verstappen és minden idők...

Schumacher, Fangio, Prost, Senna – őket mind lepipálhatja Verstappen és minden idők legjobbja lehet

-

Max Verstappennek egyelőre „csak” két világbajnoki címe van, de a teljesítményét látva a korábbi csapatfőnök már azt prognosztizálja, hogy a holland pilóta lesz minden idők legjobbja.

Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Juan Manuel Fangio, Alain Prost, Sebastian Vettel. Ennek az öt pilótának lesz csak több világbajnoki címe Max Verstappennél, amennyiben a holland pilóta az idei év végén odaér a Niki Laudák és Jackie Stewartok közé harmadik világbajnoki címének megnyerésével. És mivel továbbra is csak 25 éves és 2028 végéig szerződéssel rendelkezik, matematikailag lehetséges, hogy már akkorra   minden idők legeredményesebb Forma-1-es pilótája legyen.

Nem Hamilton, hanem Verstappen van Schumacherrel egy szinten a Ferrari volt pilótája szerint

Eddie Jordan, az egykori Jordan-istálló tulajdonosa és csapatfőnöke a Formula for Success podcastban azt nem jósolta meg, hogy ez így is lesz-e, azt viszont kijelentette, hogy idővel Verstappen lesz minden idők legjobbja. „Én igazán hiszek az időben, és ő lesz minden idők legjobb pilótája annak függvényében, hogy nem sérül meg, és hosszú ideig egészséges marad. Annyira fantasztikus a hozzáállása az autóban. Agresszív, amikor annak kell lennie, és kemény, amikor annak, de közben okos is. Tudja, hogy miként vigyázzon a kocsira.”

„És egy másik dolog is a malmára hajtja a vizet. Remélnie kell, hogy különösen Dietrich Mateschitz halála után a csapat olyan erős marad, amilyen most. Rövid távon nem látok problémát az olyan emberek miatt, mint Christian Horner vagy Adrian Newey. Azt látom, hogy Max egyre erősebb és erősebb lesz, és nem szeretnék jelenleg Forma-1-es pilóta lenni azt remélve, hogy világbajnok leszek, mert nem tudom, hogy ez [másnak] miként jöhet össze.”

Persze egy dolog mindenki másnál több világbajnoki címet nyerni, és egy másik kiérdemelni a mindek idők legjobbja státuszt. Pláne úgy, hogy ebben soha nem lesz egyetértés, és legyen bármilyen sikeres is Verstappen a jövőben, lesznek, akik számára soha nem lesz ő minden idők legjobb versenyzője.

Verstappen tényleg korán visszavonulhat? – a holland pilóta válaszolt


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss