2024. április 19. 09:24

KezdőlapF1Ilyen lenne F1-es autóval a Balaton Park Circuit (videó)

Ilyen lenne F1-es autóval a Balaton Park Circuit (videó)

-

Noha nem célja Forma-1-es versenyt rendezni, azért mégiscsak érdekes lenne látni, hogy mit tud egy modern F1-es autó a vadonatúj Balaton Park Circuiten.

A héten adták át Magyarország legújabb versenypályáját, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb biztonsági szabványait figyelembe véve épült Balaton Park Circuitet. Noha elméletben alkalmas lenne rá, a Balatonfőkajáron épült létesítmény nem akar a Hungaroringgel versenyezve Forma-1-es futamrendezésért folyamodni, éppen ezért nem is igényli meg az ehhez szükséges Grade 1-es licencet, helyette a Grade 2-est szeretné megkapni.

Ilyen egy kör a vadonatúj Balaton Park Circuiten (videó)

Ám mivel a sajtótájékoztatón a háromszoros F1-es futamgyőztes, a kört elsőként kipróbáló Giancarlo Fisichella is jelen volt, és megemlítette, hogy a pálya hátsó egyenesében egy F1-es autóval akár a 300 km/h-s sebesség is elérhető lenne, gondoltuk, érdekes lenne megmutatni, hogy F1-es tempóval miként nézne ki az óramutató járásával ellentétes irányban kanyargó 4115 méteres aszfaltcsík.

Ehhez a Nekrews 51 nevű YouTube-csatorna által közzétett videót hívjuk segítségül, amelyben a Balaton Park Circuit ugyan teljes pompájában díszelgő F1-es helyszínként jelenítődik meg, és több részlet is eltér a valóságtól, maga a vonalvezetés megegyezik. A videóban egy idei Red Bull száguld végig a körön, nagyjából 1 perc 10 másodperc alatt, miközben két helyen is 300 fölé gyorsul, a leggyorsabb ponton, a 12-es kanyar előtt 324 km/h-val repesztett.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss