2024. március 29. 00:07

KezdőlapF1Ralf Schumacher ezúttal a Red Bull veteránjába állt bele: Gondja van a...

Ralf Schumacher ezúttal a Red Bull veteránjába állt bele: Gondja van a Schumacher névvel

-

Ralf Schumacher úgy véli, Helmut Marko volt az, aki megakadályozta, hogy az AlphaTauri szerződtesse unokaöccsét, Micket erre a szezonra. A német exversenyző szerint a Red Bull tanácsadójának gondja van a Haas egykori pilótájával.

Mick Schumacher az idei szezonra kiszorult a Forma-1 állandó mezőnyéből, miután a Haas nem hosszabbította meg a szerződését. A német versenyzőt több másik csapattal is hírbe hozták ősszel, de végül nem maradt neki ülés, így a Mercedes teszt- és tartalékpilótája lett. Az egyik ilyen istálló az AlphaTauri volt, amely végül Nyck de Vriest szerződtette.

Az Alpine-hoz igazoló Pierre Gasly helyére több jelölt is volt, Colton Herta mellett Schumacher is szóba került. Az amerikai versenyző végül nem kapott szuperlicencet, Schumacher esetében pedig aligha jelentett előnyt, hogy csak nagyon későn dőlt el a sorsa, legalábbis hivatalosan. Unokabátyja, Ralf Schumacher azonban nem érti a faenzaiak döntését.

Ralf Schumacher, Mick Schumacher, Emilia Romagna Nagydíj
Ralf Schumacher ismét megszólalt unokaöccsével kapcsolatban (Fotó: Andy Hone/LAT Images)

„Franz Tost csapatmenedzserként és csapatfőnökként először más pilótát akart, mert tudja, hogy két-három évbe telik az F1-be történő beilleszkedés] – nyilatkozta a Formel1-nak. – Mick volt a piacon elérhető versenyző, és Micknek lett volna értelme. Aztán viszont jött dr. Helmut Marko, aki személyes okokból, vagy bármi legyen is az, nem akarta ezt, és Nyck de Vriest választotta.”

A hatszoros F1-es futamgyőztes az utóbbi időszakban számtalanszor megszólalt Mick Schumacherrel és az ő pályafutásával kapcsolatban. Korábban a Haas, valamint annak csapatfőnöke, Günther Steiner volt az első számú célpontja, most viszont a Red Bull tanácsadóját kritizálta. Mindezt úgy, hogy egyébként nincs rossz viszonyban a 80 esztendős szakemberrel.

„Úgy tűnik, Markónak gondja van a Schumacher névvel – folytatta. – Annak ellenére, hogy személyesen jó eszmecseréket szoktam vele folytatni, úgy néz ki, Mickkel van valamilyen problémája, mert másképp nem értem, hogy miért nem működött a dolog a kezdetektől fogva. Hogy őszinte legyek, nem látok senki mást, aki illene oda. Ezért is lepődtem meg azon, amit dr. Helmut Marko csinál.”

Máris megkapta az utolsó figyelmeztetést az F1 alulteljesítő újonca

Ralf Schumachernek abban a tekintetben mindenképpen igaza lehet, hogy De Vries egyelőre nem tűnik jó választásnak. A holland versenyző a legutóbbit leszámítva minden időmérőn kikapott csapattársától, az elmúlt két évben nem igazán remeklő Cunoda Jukitól, pontot nem szerzett, és jó néhányszor összetörte már az autót. Ennek kapcsán Marko meg is jegyezte, hogy három futamig még mindenképpen biztonságban lesz az ülése, utána viszont teljesítenie kell.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss