2024. április 25. 08:55

KezdőlapF1Hamiltont nemcsak Verstappen sikere, hanem a pénze is idegesíti?

Hamiltont nemcsak Verstappen sikere, hanem a pénze is idegesíti?

-

Max Verstappen kijelentette, nem érdekli, hogy Lewis Hamilton átigazol-e a Ferrarihoz, de úgy véli, egy szempontból mindképpen segítik a pletykák a hétszeres világbajnok helyzetét. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a brit pilótát zavarja, hogy immáron nem ő áll a kereseti lista élén.

A hét elején számoltak be brit és olasz lapok arról, hogy Lewis Hamilton tárgyal a Ferrarival, és elképzelhető, hogy a következő szezonra a maranellóiakhoz igazol. A beszámolók szerint a Mercedes versenyzője kapcsolatban áll az olasz márka elnökével, John Elkann-nal, és mind Carlos Sainz Jr., mind Charles Leclerc helye veszélybe kerülhet.

A híreket azóta minden érintett megcáfolta Hamiltontól kezdve a Ferrari csapatfőnökén, Frédéric Vasseurön át a Ferrari-pilótákig. Rajtuk kívül ugyanakkor természetesen másokat is megkérdeztek arról, hogy mit szólnak a lehetséges váltáshoz, egyáltalán reálisnak látják-e a forgatókönyvet. Max Verstappen azonban nem nagyon izgatja magát emiatt.

Most akkor megy Hamilton a Ferrarihoz vagy nem? – reagáltak az érintettek

„Nem találgatok, és nem is érdekel – nyilatkozta a holland pilóta, de egy érdekes szempontot azért felvetett a sajtó képviselőinek. – Ez az ő döntése, nem igaz? Szerintem nagyon boldognak érzi magát a Mercedesnél. Sokszor nyertek együtt. Talán ez jó [neki], mert így kicsit megemeli az árát a Mercedesnél, ami a fizetését illeti.”

A címvédő nyilatkozata Helmut Marko pár nappal ezelőtti megszólalásának fényében igazán érdekes. Bár ezek az adatok nem nyilvánosak, a források egybehangzóan azt állítják, hogy Hamilton leszorult a fizetési lista éléről. A Red Bull tanácsadója pedig úgy véli, hogy a kevésbé versenyképes autó mellett ez is zavarja a hétszeres világbajnokot.

„Két dolog bosszantja nagyon Hamiltont – fogalmazott. – Először is az, hogy már nem világbajnoki [címvédő], és a jövőben nehezen lesz ismét az. Tudja, hogy a Red Bullnál nincs helye. Az pedig nincs kőbe vésve, hogy a Ferrari sportszakmailag jobb lesz neki, mint a Mercedes. A sportszakmai szempontok mellett Lewis minden, csak nem boldog amiatt, hogy már nem ő a legjobban kereső versenyző a Forma-1-ben. Ez most már Max Verstappen. Ezen legalább változtathatna a Ferrari segítségével.”

Lewis Hamilton, Ausztrál Nagydíj, Mercedes
Már nem Hamilton áll a fizetési lista élén (Fotó: Jiri Krenek)

Ami a pénzügyi részleteket illeti, a Ferrari állítólag hasonló összeget ajánlott Hamiltonnak, mint a Mercedes. Ted Kravitz, a Sky Sports riportere szerint a maranellóiaknak 80 millió dollárra kell emelniük az ajánlatukat, és azt is hozzátette, hogy ez duplázást jelent. A 38 éves versenyzőnek egyébként az idei év végén jár le a szerződése, amelyet egyelőre nem hosszabbítottak meg.

Friss