2024. május 03. 02:34

KezdőlapF1Élő adásban szállt bele Lewis Hamiltonba a korábbi csapattársa

Élő adásban szállt bele Lewis Hamiltonba a korábbi csapattársa

-

Nem mulasztotta el az alkalmat, és belerúgott egyet Lewis Hamiltonba a Sky Sports adásában szakkommentátorkodó Nico Rosberg Barcelonában.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton közös múltját alighanem senkinek sem kell bemutatni, sem azt, hogy az évek óta a Sky Sports televíziós szakértőjeként is tevékenykedő 2016-os világbajnok szereti kihasználni az alkalmat, amikor belerúghat egyet korábbi csapattársába. A Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzése alatt pedig ismét kihasználta, történt ugyanis, hogy miután az utolsó húsz percben egyre több versenyző szállingózott ki a pályára és térképezte fel a tapadási viszonyokat az intermediate gumikon, a kamera megmutatta, amint Hamilton sisak nélkül álldogál a Mercedes garázsában.

Mivel ekkor már csak a hétszeres világbajnok nem próbálgatta a vizes pályát, Rosberg feltette a kérdést: „Miért száll ki Lewis az autójából, ha van egy intermediate gumija, amit eldobhat?” – utalva arra, hogy a versenyzők kaptak szombatra egy extra köztes szettet, amit a szabadedzés után vissza kell szolgáltatniuk.

Erre Anthony Davidson, szintén korábbi F1-es pilóta hozzátette, hogy Hamilton helyében ő is kint akarna lenni a pályán, hogy a lehető legjobban megbarátkozzon a körülményekkel.

Baleset vetett véget az utolsó szabadedzés érdemi részének, kaotikus időmérő jöhet

David Croft, a Sky Sports kommentátora ekkor felvetette, hogy Hamilton esetleg tudja, hogy az időmérőn nem ilyenek lesznek a körülmények, és azért nem bíbelődik a körözéssel, amire Rosberg eléggé élesen vetette közbe, hogy „Nem jövendőmondó, nem igaz? Honnan tudná ezt? Vizes a pálya, úgyhogy jobb gyakorolni, nem?”

Az igazán érdekes rész azonban még csak ezután jött, a közvetítésbe ugyanis időről időre bekapcsolták Bradley Lordot, a Mercedes kommunikációs igazgatóját, aki a közvetítésekben is rendre feltűnik (ő a borostás ember, aki legtöbbször Toto Wolff mellett áll).

Ő azt mondta, Hamilton azért szállt ki, mert „várja, hogy miként változnak a körülmények.” „A határán vagyunk annak, hogy túl száraz legyen a pálya az intereknek. A garázsból figyel, és készen áll beülni az autóba, amikor úgy érzi, hogy itt az ideje.”

Rosberg erre megkérdezte, hogy „Ez azt jelenti, Bradley, hogy lehet, hogy egyáltalán nem fog már menni? Annak nem sok értelme lenne…”

Lord rendkívül rutinosan (ne feledjük, az első sorból nézte végig Rosberg és Hamilton közös éveit, nem kevés tűzoltást végezve a Mercedesnek) szerelte le az újabb szurkálódást, és azt válaszolta: „Hajlok rá, hogy egyetértsek veled, Nico. Valószínűleg jó lenne kimenni és megérezni a körülményeket, de megvan a tapasztalata, hogy megítélje, milyen a pálya, és úgy ismeri ezt a helyet, mint a tenyerét, ezért rá és Bonóra (Peter Bonnington, Hamilton versenymérnöke – a szerk.) hagyjuk a döntést, hogy mikor van itt az ideje kimenni a pályára.”

Lewis Hamilton, Mercedes, Spanyol Nagydíj
Fotó: Sam Bloxham

Rosberg azonban ezután sem hagyta annyiban a dolgot, és felemlegette, hogy Lordot olyan embernek ismeri, aki akár Hamiltonnak is ellentmond, ha valamit másként gondol, ezért mi lenne, ha szólna neki, hogy menjen ki a pályára.

„De azt mondtad korábban, hogy te is szereted továbbadni a benyomásaidat, úgyhogy odamennél most Lewis-hoz, és megmondanád neki, hogy »Lewis, egyértelműen van miért kimenned, úgyhogy be kell ülnöd most az autóba, menj ki és gyakorolj!«”

Lord azonban most is könnyedén és humorosan szerelte le a 2016-os világbajnokot. „Talán továbbadom az észrevételedet, Nico, és meglátjuk, mit mond. Az izgalmas beszélgetés lehetne” – közölte, ami után Rosberg sem feszegette tovább a témát.

Hamilton pedig az edzés hajrájában végül visszatért a pályára, mivel ekkor már ismét lehetett slick gumikon körözni, intermediate abroncsokon viszont végül nem ment.

Megdöbbentő beismerés Hamilton legnagyobb ellenfelétől

Friss