back to top
2024. május 17. 21:10

KezdőlapF1Nem hallgatott a Mercedes a tanácsra, a kirúgás helyett szerződést hosszabbított pilótájával

Nem hallgatott a Mercedes a tanácsra, a kirúgás helyett szerződést hosszabbított pilótájával

-

Egy korábbi Le Mans-i kategóriagyőztes azonnali hatállyal kirúgta volna George Russellt a Lewis Hamiltonnal történt ütközés miatt. Megbízható sajtóértesülések szerint azonban a Mercedes szerződést hosszabbított vele, és az is kiderült, hogy erről miért nem érkezett hivatalos bejelentés.

George Russell remek rajtot, majd felzárkózást mutatott be a Spanyol Nagydíjon, és végül a harmadik helyen végzett Max Verstappen, valamint csapattársa, Lewis Hamilton mögött. Az egyszeres futamgyőztes életében ráadásul állítólag nem ez volt az egyetlen örömteli momentum a közelmúltban, pedig a hétvége nagyon nem pozitívan indult számára.

A brit pilóta ugyanis már a Q2-ben búcsúzott, ráadásul a vége felé ütközött Hamiltonnal, amikor a hétszeres világbajnok meg akarta őt előzni a célegyenesben. Később mindketten kommunikációs hibát emlegettek, de Toto Wolff csapatfőnök kijelentette, hogy az időmérőn nemhogy a csapattárssal, hanem senkivel sem szabadna összeérni. Ennél jóval keményebben fogalmazott a manapság a sportautózásban jeleskedő, a 2015-ös Le Mans-i 24 órás LMP2-es kategóriájának egyik győztese, Richard Bradley.

„Kizárt, hogy ne ellenőrizte volna a tükröket, mielőtt elkezdte volna azt a kört – jelentette ki a szintén brit versenyző az On Track GP podcastban. – Mindig, mindig meg kell nézni a gyorskör megkezdése előtt. Pontosan tudta, hol van Lewis. Minden, amit mond, teljes baromság, pontosan tudta, hogy mit csinál. Csodálkozom, hogy ezért nem kapta meg a helyszínen a felmondási levelét, ez olyan lehetett volna, mint egy repülőgép-baleset.”

A Mercedes azonban természetesen nem hallgatott a kéretlen tanácsra, hiszen hosszú távon is Russell-lel terveznek. Sőt, megbízható források azt jelentették, hogy lényegében épp az ellenkezőjét tették, és szerződést hosszabbítottak a 25 esztendős pilótával, akinek az eddigi megállapodása 2024 végén járt volna le. A Sky Sports riportere azt is elmondta, hogy erről miért nem érkezett hivatalos közlemény a csapat részéről.

„A Mercedes élt azzal a szerződéses opcióval, amely már korábban is megvolt vele kapcsolatban, és azt a 2025-ös szezon végéig meghosszabbították – fogalmazott Craig Slater még hétfőn. – Nem volt hivatalos bejelentés a Mercedes részéről, mert már eddig is a hatáskörükben állt, hogy érvényesítsék ezt az opciót, és ezt meg is tették. Tegnap értesültem erről a sportág néhány vezetőjétől, és meg tudom erősíteni, hogy ez valóban megtörtént.”

Ma eldőlhet Lewis Hamilton jövője a Forma-1-ben

Szinte teljesen biztosra vehető tehát, hogy Russell jövője további egy évre megoldódott. Sokkal égetőbb kérdés azonban, hogy mi lesz Hamiltonnal, akinek a mostani szerződése csak az idei év végéig tart. A hétszeres világbajnok a futam utáni sajtótájékoztatón elhintette, hogy hamarosan vele is meghosszabbíthatják a megállapodást, de azóta sem történt bejelentés az ügyben.

Friss