2024. május 04. 13:26

KezdőlapF1Hamarosan tényleg eldőlhet Lewis Hamilton jövője

Hamarosan tényleg eldőlhet Lewis Hamilton jövője

-

Toto Wolff elárulta, napokon belül pont kerülhet a Lewis Hamilton jövőjével kapcsolatos találgatások végére, és akár már a Kanadai Nagydíj hétvégéje előtt aláírhatják a szerződéshosszabbítást. A Mercedes csapatfőnöke szerint a hétszeres világbajnokot minél hosszabb ideig a Forma-1-ben kell tartani.

Bár az érintett felek folyamatosan igyekeztek hangsúlyozni, hogy előbb-utóbb megállapodnak egymással, az elmúlt hónapokban rengeteg volt a találgatás Lewis Hamilton jövőjével kapcsolatban. A visszavonulás mellett egy ponton az is felmerült a sajtóban, hogy esetleg a Ferrarinál folytatja a pályafutását, de nagyon úgy tűnik, hogy végül mégis az előzetesen legvalószínűbbnek tartott forgatókönyv fog megvalósulni.

A brit pilóta a Spanyol Nagydíjon megszerzett második helye után vélhetően elszólta magát a sajtótájékoztatón, amikor kijelentette, hogy másnap remélhetőleg sikerül valamit intézniük Toto Wolff csapatfőnökkel a hosszabbítás ügyében. Bár a világ várt rá, a bejelentés azóta sem történt meg, és az osztrák üzletember szavai alapján az új szerződést sem írták még alá. Mindez azonban hamarosan meg fog történni, legalábbis szerinte.

„Még mindig beszélgetünk, gyakorlatilag minden futamhétvégén megkapjuk ezt a kérdést – nyilatkozta a csillagos istálló első embere a CNBC Squawk on the Street című műsorában. – Annyira jó a kapcsolatunk, hogy rettegünk attól a pillanattól, amikor a pénzről kell beszélnünk, szóval hamarosan meglesz. Szerintem inkább napokról, mintsem hetekről van szó.”

Ma eldőlhet Lewis Hamilton jövője a Forma-1-ben

Wolffnak feltették a kérdést, hogy már a hétvégén esedékes Kanadai Nagydíj aláírhatják-e a megállapodást, amire az volt a válasz, hogy „keményen próbálkozunk”. Persze mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rögtön be is jelentik a hírt. Nem kizárt, hogy a Mercedes a július 9-én esedékes Brit Nagydíjnak, vagyis Hamilton hazai versenyének hetére időzíti a közleményt.

Hamilton statisztikailag vitathatatlanul minden idők legsikeresebb Forma-1-es pilótája, hiszen bár a világbajnoki címek számában „csak” utolérte Michael Schumachert, győzelmek és pole pozíciók tekintetében már felülmúlta őt. Ennek, illetve személyiségének köszönhetően egyértelműen ő a legismertebb alakja a jelenlegi mezőnynek, és Wolff szerint ezt minél tovább ki kell használniuk.

„Ami a csapat szempontjait illeti, Lewis és a Mercedes már régóta ismerik egymást. Soha nem versenyzett a Mercedestől eltérő márkánál – utalt arra, hogy pilótája korábban a szintén Mercedes-motorokat használó McLaren színeit képviselte. – 2013-ban együtt csatlakoztunk a csapathoz, [azóta] tíz év telt el, és a szakmai kapcsolatból mostanra barátság lett. Csodálatos időszak volt. Lewis a sportág legfontosabb személyisége. Annyira sokoldalú, nemcsak a versenyzésben, hanem a pályán kívül is, ezért a lehető leghosszabb ideig a sportágban kell tartanunk.”

Friss