2024. május 04. 14:30

KezdőlapF1Wolff megpróbálta benyomni Mick Schumachert a nagy rivális csapatához, de rácsapták az...

Wolff megpróbálta benyomni Mick Schumachert a nagy rivális csapatához, de rácsapták az ajtót

-

Úgy tűnik, hiába próbálkozik a Mercedes csapatfőnöke, Mick Schumachert egyelőre nem tudja Forma-1-es versenyzői üléshez juttatni.

Franz Tost, az Alpha Tauri idei szezon végén leköszönő csapatfőnöke nemrég elárulta, hogy tavaly szerette volna leigazolni Mick Schumachert az Alpine-hoz távozó Pierre Gasly helyére, ám a Red Bull vezetése megvétózta ezt az ötletet, és inkább Nyck de Vries-t választotta. A német Sport1 viszont megtudta, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor egy F1-es csapatfőnök megpróbálta a Red Bull testvércsapatába juttatni Michael Schumacher fiát.

„Mick jobb, mint amilyen a megítélése. Megnyerte a két legfontosabb junior szériát, ami önmagában feljogosítja arra, hogy a Forma-1-ben versenyezzen. Rámutattam, hogy a mai összetett Forma-1-ben, tesztek nélkül, még a legnagyobb tehetségeknek is legalább három év kell, hogy kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket. De a legfelsőbb szinten úgy döntöttek, hogy nem igazoljuk le őt” – nyilatkozta Tost az F1-Insidernek arról, hogy szerinte a Haasnál két évet eltöltött német miért érdemelné meg, hogy ülése legyen.

Ennyi kört tett meg és ilyen időt ért el Mick Schumacher a Mercedesszel

De mivel nem jutott ilyenhez 2023-ra, a Mercedes és Toto Wolff a szárnyai alá vette, és harmadik számú pilótát csinált belőle, miközben próbálja segíteni abban, hogy ismét az F1-ben versenyezzen. Az osztrák üzletember nemrég elmondta, hogy ez még 2024-re is igen nehéz lesz, és leginkább a 2025-ös szezonra nyílhat ki néhány ajtó, például a Williamsnél.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Mercedes csapatfőnöke ne próbálkozna, a Sport1 ugyanis kiderítette, hogy Wolff megkereste Oliver Mintzlaffot, a Red Bull vezérigazgatóját, hogy amennyiben megválnának az alulteljesítő Nyck de Vries-től, Schumachert ültessék a helyére. Helmut Marko, a Red Bull pilótaprogramját irányító tanácsadója szerint azonban Wolff időzítése nem is lehetett volna rosszabb.

„Említették egy megbeszélésen [hogy Wolff Schumachert ajánlja de Vries helyére], de egyszerűen hülyeség, hogy Mr. Wolff ezzel egyidőben ismét nyíltan politizál ellenünk az FIA-nál. Ennélfogva a téma lekerült a napirendről” – nyilatkozta Marko, majd hozzátette: „Miért kellene lecsapnunk Schumacherre? Ő egy Mercedes-pilóta, akiért Mr. Wolff a felelős. Ha annyira nagyra tartja, miért nem juttatja üléshez a saját csapatában, vagy használja a befolyását, hogy bejuttassa egy ügyfélcsapathoz, amilyen például a Williams?”

Volt főnöke újra belerúgott Mick Schumacherbe, szinte megalázta egy balesete miatt

Az Alpha Tauri tehát rácsapta az ajtót Wolffra és Schumacherre, és miután Tost a szezon végén távozik, vajmi kevés esély mutatkozik arra, hogy a jövőben kinyitná. A Red Bull testvércsapatának főnöke ugyanakkor reméli, hogy Schumacher talál magának helyet. „Csak remélni tudom, hogy visszatér állandó versenyzőként, mert meg vagyok győződve róla, hogy megvan benne mindaz, ami ahhoz kell, hogy nagyon jó Forma-1-es pilóta legyen. Ennek pedig semmi köze a nevéhez.”

Friss