back to top
2024. május 08. 14:48

KezdőlapF1Így törte össze Sainz a Ferrarit a kanadai időmérő előtt (videó)

Így törte össze Sainz a Ferrarit a kanadai időmérő előtt (videó)

-

Carlos Sainz balesetet szenvedett a Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzésén a vizes pályán. A spanyol pilóta az 1-es kanyarban csúszott meg, majd a falnak ütközött, és lebontotta az autó elejét, de a hátulja is kapott.

Nedves pályán zajlott a Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzése, ám ez az első 30 percben nem eredményezett balesetet. Félidő környékén azonban megtört a jég, és Carlos Sainz csúnyán összetörte a Ferrarit. A 28 éves versenyző az 1-es kanyarban vesztette el az irányítást az autója felett, majd előbb a kocsi eleje, aztán a hátulja is nagy ütést kapott.

Bár a végeredményt látva az első volt a nagyobb becsapódás, a továbbiak szempontjából a második a veszélyesebb, hiszen lehetséges, hogy emiatt például a váltó is sérült. A spanyol versenyző bizonyos értelemben a lehető legrosszabb időpontban bukott, hiszen hamarosan az időmérő következik. A Ferrari tempója egyébként biztatónak tűnik, úgyhogy már csak ezért is kár lenne az ő szempontjából, ha komolyabb kárral kellene szembenézniük.

Megszoríthatják a Red Bullt Kanadában, de nem az, akitől ezt várták

 

Friss