2024. április 27. 19:00

KezdőlapF1Akár már a következő F1-es futamon újra versenyezhet Mick Schumacher

Akár már a következő F1-es futamon újra versenyezhet Mick Schumacher

-

Sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy az Osztrák Nagydíjon Mick Schumacher váltja Logan Sargeantet a Williamsnél. A német pilóta emellett egy másik istálló célkeresztjében is ott van, ő maga pedig kijelentette, hogy legkésőbb jövőre visszatérne a mezőnybe.

Mick Schumacher az idei évre nem kapott állandó ülést a Forma-1-ben. A 24 éves pilótával a tavalyi év végén nem hosszabbított szerződést akkori csapata, a Haas, és mivel ez meglehetősen későn dőlt el, már máshova sem tudott menni ilyen minőségben. A német versenyzőt végül a Mercedes szerződtette teszt- és tartalékpilótának.

Schumacher nemrég vezethetett először F1-es autót a 2023-as évben, hiszen a barcelonai gumiteszten George Russell után ő ülhetett a W14-es volánja mögött. Könnyen lehet, hogy hamarosan, már a soron következő Osztrák Nagydíjon újra lehetőséget kap, ám ezúttal már éles körülmények között, futamon. Természetesen nem Russell vagy Lewis Hamilton helyettesítéséről van szó, hanem egy másik istálló került képbe.

Ez pedig a Williams, ahol sajtóértesülések szerint Logan Sargeant helye került veszélybe. Az amerikai újonc rendkívül biztatóan kezdett, hiszen a Bahreini Nagydíjon a tizenkettedik helyen ért célba, és a dzsiddai időmérőn is megvolt a tempója, csak éppen elvették az amúgy továbbjutást érő körét. Azóta viszont jelentősen visszaesett, és teljesítményéről sokat elmond, hogy bár csak nyolc versenynél tart, már többször ért célba a huszadik helyen, mint bárki más a jelenlegi mezőnyben.

Forma-1, Logan Sargeant, Williams, Kanadai Nagydíj 2023
Sargeant eddig egyetlen pontot sem szerzett (Fotó: Williams Racing)

Sargeantet még a Williams előző csapatvezetése igazolta le Jost Capito korábbi csapatfőnök irányításával. A német szakember azonban év végén váratlanul távozott a grove-i alakulat éléről, helyére pedig a Mercedes korábbi főstratégája, James Vowles került. Utóbbi állítólag soha nem támogatta igazán az amerikai pilótát, ami újabb alapokat ad a híreszteléseknek.

Schumachert ugyanakkor a hírek szerint egy másik csapat is szívesen leigazolná, igaz, ők nem a spielbergi hétvégére, hanem csak a 2024-es idényre. Ez pedig az Alfa Romeo, amely a következő két évben ismét Sauber néven fog indulni, hogy aztán a felvásárlás végbemenetele után 2024-től az Audi gyári csapata legyen. Andreas Seidl, a Sauber Csoport vezérigazgatója pedig a sajtóértesülések szerint szintén számol a Haas egykori versenyzőjével, bár azt nem tudni, hogy Valtteri Bottas vagy Csou Kuan-jü helyére. Az érintett egyébként sejtelmesen nyilatkozott.

„Ha lenne lehetőség, élnék vele. Persze nem valószínű, hogy ilyesmi történik, a szerződéseket többnyire kitöltik – jelentette ki a német RTL-nek Schumacher, ám hozzátette, hogy szerinte belátható időn belül van a visszatérése. – Ugyanakkor alapvetően úgy gondolom, hogy minden csapat jó lehetőséget jelent. Mindig készen állok a cselekvésre. Higgyék el, nagyon keményen dolgozom azon, hogy reményeim szerint hamarosan újra autóba ülhessek. Nagyon hamar. Legkésőbb jövőre újra el kell hogy jöjjön ez az idő számomra. Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben alakul valami.”

Friss