2024. május 04. 11:19

KezdőlapF1Hamiltonnál gyorsabbnak tartja magát Russell, aki egy közkeletű tévhitet is eloszlatott

Hamiltonnál gyorsabbnak tartja magát Russell, aki egy közkeletű tévhitet is eloszlatott

-

Hazugságvizsgálóra kötötték George Russellt, és így tettek fel neki kérdéseket. Ennek során kiderült, hogy ütközött-e már szándékosan, hogy mi zavarja Lando Norrisszal kapcsolatban, és hogy Lewis Hamiltont tartja-e minden idők legjobbjának, emellett a magánéletéből is elárult néhány érdekes részletet.

A Sky Sports nemrég Lewis Hamiltonnal csinálta meg, hogy hazugságvizsgálóra kötötték, és így kérdezgették őt mindenféle témakörben. A hétszeres világbajnok többé-kevésbé állta a sarat, most pedig csapattársáról, George Russellről tettek közzé hasonló videót. A 25 éves pilótának ugyanaz volt a feladata: megválaszolni a kérdéseket anélkül, hogy a rendszer bejelezne.

Hamilton a hazugságvizsgálón olyasmit mondott, ami miatt kezdhetnek aggódni a drukkerei?

Bemelegítésként először a nevére, majd a származási helyére kérdezett rá Simon Lazenby, a csatorna műsorvezetője, majd arra kellett válaszolnia, hogy ideges-e. Erre igennel felelt, mondván meglehetősen bizarr a szituáció. Ezt követően megkapta azt a kérdést, hogy a jelenleg a brit televíziós társaság szakkommentátoraként dolgozó Martin Brundle volt-e a példaképe, amire szintén igennel válaszolt, a hazugságvizsgáló pedig nem jelzett. Erre Russell kijelentette, hogy máris homokszem került a gépezetbe.

Természetesen a magánéletével kapcsolatban is kapott kérdéseket, mint például azt, hogy követett-e el bűncselekményt. Erre némi gondolkodás után nemmel felelt, de mivel az eszköz hazugságot jelzett, végül be kellett ismernie, hogy egyszer rajtakapták gyorshajtáson, amiért megbírságolták. Később olyan szaftos részletekre is fény derült, hogy az elmúlt két évben egyszer ittas állapotban lehúzta a mellékhelyiségben a fogkeféjét, illetve gyerekként állva tisztította meg a fenekét, amikor arra szükség volt. Az is előfordult már vele, hogy tele volt a szája szőlővel, mert Spanyolországban szilveszterkor ez s szokás éjfél előtt. És hogy miért pont Spanyolországban? Azért, mert a barátnője spanyol, ám Russell egyelőre még nem kezdte el tanulni az ő anyanyelvét.

Szóba kerültek a külsőségek is: Russell viccesen elárulta, mindig azt gondolja, hogy „kib*szott jól néz ki”, amikor tükörbe néz. Ennek kapcsán az is felmerült, hogy szerinte ruha nélkül jobban néz-e ki Hamiltonnál, amire igennel felelt. Azt viszont tagadta, hogy meglátása szerint neki lenne a legszebb külseje, ám erre a rendszer bejelzett. Végül abban egyeztek ki, hogy benne van a legjobb ötben többek között Hamiltonnal, Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzcal együtt.

Hamiltonról több kérdés is érkezett: Russell úgy véli, szkanderben nem győzné le csapattársát, ahogyan Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét sem, akit egyébként a legjobb vezérnek tart, akivel valaha dolgozott. Az egyszeres futamgyőztes jónak tartja Hamilton ízlését a divatban, majd amikor kijelentette, hogy szerinte neki nincs jobb ízlése a hétszeres világbajnokénál, a rendszer ismét „rajtakapta”. Ami a sportszakmai részt illeti, Russell Hamiltont tartja minden idők legjobbjának, de azt gondolja, hogy jelenleg gyorsabb nála.

Csapattársán kívül két barátja, Lando Norris és Alexander Albon is szóba került. Mint kiderült, a McLaren pilótája jobban keres nála, a Williamsé viszont nem. Russell elmondta, hogy a hatszoros dobogóst „menőbbnek” tartja saját magánál, a Red Bull korábbi versenyzőjét viszont nem. Azt is őszintén bevallotta, hogy zavarja, hogy Norris több Instagram-követővel rendelkezik, mint ő.

George Russell, Lewis Hamilton, Mercedes, Belga Nagydíj, 2022
Russell Hamiltonnal kapcsolatban is megválaszolt néhány kérdést (Fotó: Steve Etherington)

Apropó közösségi média: mint kiderült, Russell követi azokat a felhasználókat, amelyek az ő szurkolói oldalukként hirdetik magukat, különösen az egyiket, a saját bejegyzéseihez fűzött hozzászólások közül viszont nem mindegyiket olvassa el. Ami pedig a valós teret illeti, valahol idegesíti, ha valaki nem tudja, hogy ő kicsoda, és egyszer az a kérdés is elhagyta a száját, hogy „tudod, ki vagyok?”, bár ezt megbánta. Amikor arról volt szó, hogy szereti-e a hírnevet, nemmel felelt, de a rendszer szerint nem mondott igazat.

Természetesen a versenyzéshez kapcsolódó kérdések is elhangzottak, például az, hogy hazudott-e valaha a versenymérnökének. Először azt válaszolta, hogy nem hiszi, majd miután „lebukott”, beismerte, hogy egyszer azt mondta, hogy az autó rendben van, miközben borzalmasnak tartotta. Azt viszont tagadta, Wolffnak hazudott, illetve hogy hagyott már ki betegségre hivatkozva sajtóeseményt, mint ahogyan végül arra a kérdésre is nemmel felelt, hogy ment-e már szembe csapatutasítással. Arra azonban igennel válaszolt, amikor a szándékos ütközés került szóba, de hozzátette, hogy gokartban tett ilyet, ahol ez „része a játéknak”.

Russell egy közkeletű tévedést is eloszlatott magával kapcsolatban: amikor először találkozott Wolff-fal annak érdekében, hogy bekerüljön a Mercedes juniorjai közé, nem Power Point-prezentációval, hanem csak egy Word-dokumentummal állt elő. Később aztán a Williamsnél debütált, ahol szerinte két évvel többet maradt a kelleténél.

Most viszont már a második teljes szezonját tölti a csillagosoknál, és bár idén ez nem fog megtörténni, továbbra is hiszi, hogy a jövőben világbajnok lesz. Ami pedig az ellenfeleit illeti, Russell bevallotta, hogy korábban sok olyan versenyző volt, akiket nem tartott alkalmasnak a Forma-1-re, mégis eljutottak odáig, de természetesen egyiküket sem nevezte meg.

Friss