back to top
2024. május 09. 13:23

KezdőlapF1Garanciát akar a Ferraritól, különben más csapat után néz a ralilegenda fia

Garanciát akar a Ferraritól, különben más csapat után néz a ralilegenda fia

-

Tagadja, hogy kapcsolatban állna az Audival, a Ferrarinál harmadik idényét töltő Carlos Sainz azonban ezzel együtt világossá tette, eljöhet a pont, amikor körül kell néznie a piacon.

Carlos Sainz jövőre a negyedik szezonját fogja megkezdeni a Ferrari pilótájaként, ám könnyen lehet, hogy az egyben az utolsó is lesz, hiszen a kétszeres ralivilágbajnok fiának lejár a szerződése a Scuderiával. A 28 esztendős pilótát már szóba hozták az F1-be 2026-ban érkező Audival is, de most egyértelművé tette, hogy a Ferrarival képzeli el a folytatást, viszont azt is leszögezte, hogy nem fog az utolsó pillanatig várni a maranellóiakra.

„Nem fogok hazudni, nem szeretek a szerződésem utolsó évének úgy nekivágni, hogy nem igazán tudom, hol versenyzem a következő szezonban. A Red Bullnál és a Renault-nál is átéltem már ezt, és tudom, hogy sportolóként és versenyzőként sem ideális ez a helyzet. Egyszerűen nem jó. Ezért tűztem ki a következő télre azt, hogy megpróbálom elsimítani a jövőmet” – idézi az egyszeres futamgyőztest az Autosport.

„A célom és a prioritásom az, hogy egy napon nyerjek a Ferrarival. Ezt szerintem nagyon-nagyon gyakran világossá is teszem. Ezt fogom nekik prioritásomként megfogalmazni ezen a télen. Ha pedig nem, akkor ideje lesz másfelé nézni. De ez a prioritásom és ezt akarom rendezni a tél folyamán.”

Sainz tehát nem akar olyan helyzetbe kerülni, amilyenbe korábban, vagy amilyenben Valtteri Bottas volt évről évre a Mercedesnél, hanem igyekszik a saját kezébe venni a sorsát, és nyomást helyezni a Ferrarira a hosszabbítást illetően. Az első és eddigi egyetlen F1-es futamgyőzelmét a tavalyi Brit Nagydíjon a vörösök színeiben szerző versenyző ugyanakkor tagadta, hogy tárgyalna az Audival egy esetleges 2026-os megállapodásról.

Beleszállt egyes újságírókba a Ferrari pilótája, szerinte amatőr munkát végeztek

„Úgy gondolom, vannak olyan hetek az F1-ben, amikor nincs miről írni. Nem tudom, hogy ez kattintásvadászat, vagy talán a kisebb újságírók próbálnak valamivel előállni, hogy hírnevet szerezzenek, és sikeresebbé tegyék a kisebb oldalukat azzal, hogy elmondhassák: »Én voltam az első, aki leírtra, hogy Sainz az Audihoz megy 2026-ban.«

„Őszintén mondom, szerintem ennek ehhez van köze, mert nem értem, honnan jönnek a pletykák. Ez nem jelenti azt, hog megyek, és azt sem, hogy nem, mert lehetetlen megmondani. De tényként tudom, hogy jelenleg senkivel nem beszélek, aki nem a Ferrari.”

Miután első közös szezonjukban a monacói versenyző előtt zárt a pontversenyben, Sainz tavaly és az idén is elmaradt Leclerc-től, ami miatt már többször is érte kritika a sajtó részéről. Jelenleg azonban túlzás nélkül állítható, hogy a pilótapáros a maranellóiak legkisebb gondja, hiszen az SF-23-as modell egyelőre messze elmarad a várakozásoktól, és a csapattól nyolc verseny alatt mindössze egyetlen dobogós helyezésre futotta.

Sainz azonban úgy véli, hogy „a csapat jó állapotban van”, és még mindig az újjászerveződés fázisában tartanak,  de ennek ellenére amint megértik a lassúságuk okát, szerinte „minden sokkal könnyebb lesz mindenkinek.”

Friss