2024. március 28. 21:34

KezdőlapF1Beleszállt egyes újságírókba a Ferrari pilótája, szerinte amatőr munkát végeztek

Beleszállt egyes újságírókba a Ferrari pilótája, szerinte amatőr munkát végeztek

-

Carlos Sainz Jr. nem volt elragadtatva attól, hogy egyes hírek szerint veszélybe került a Monacói Nagydíjon való részvétele egy jótékonysági futballmeccsen elszenvedett sérülés miatt. A spanyol pilóta ennek kapcsán a Lewis Hamiltont a Ferrarival összeboronáló híresztelésekről is kifejtette véleményét.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, kedden este jótékonysági futballmeccset rendeztek, amelyen a pilótaválogatott mérte össze tudását az egyéb területekről ismert sztárokból verbuválódott csapattal. A mérkőzés egyik Ferrari-versenyző számára sem alakult jól, hiszen Charles Leclerc fejre esett, majd két ziccert is kihagyott, míg Carlos Sainz Jr. ápolásra szorult lecserélése után.

Az egyik Ferrari-pilóta megsérült, a másik az arcán landolt a Monacói Nagydíj előtt

Utóbbi kapcsán olyan hírek is felmerültek a sajtóban, hogy a 28 éves pilóta akár a hétvégi Monacói Nagydíjat is kihagyhatja, amiről persze hamar kiderült, hogy nincs szó ilyesmiről. A spanyol versenyző nem volt elragadtatva ezektől a pletykáktól, és élesen kritizálta azokat az újságírókat, akik közreműködtek a terjesztésükben.

„Nem tudom, hogy ez manapság a közösségi médiának köszönhető-e, vagy az emberek csak próbálnak egy kis kattintást szerezni – nyilatkozta az egyszeres F1-es futamgyőztes csütörtökön. – Amatőr újságírásnak nevezem. Egyszerűen haszontalan és felesleges olyan szalagcímet kreálni, amelynek nincs alapja vagy információtartalma. Mostanában a közösségi médiában és a TikTokon kicsit több ilyen van. [Ők] tényleg megpróbálnak előhozakodni néhány hírrel, hogy extra nézettséget és kattintást szerezzenek, és bármiféle információ nélkül próbálnak előrejelzést adni arról, mi fog történni vasárnap.”

Sainz ezt követően kitért ugyanezen jelenség egy másik vetületére is. A hét legnagyobb port kavaró híre egyértelműen az volt, hogy Lewis Hamilton állítólag tárgyal a Ferrarival. Ezt azóta a brit pilóta, valamint Leclerc és Frédéric Vasseur, a maranellóiak csapatfőnöke is megcáfolta, másik versenyzőjük szerint pedig nincs új a nap alatt.

„Tudom, hogy az év ezen szakaszában mindig beindulnak az ilyen pletykák – fogalmazott Sainz. – Másfél héttel ezelőtt az Audihoz mentem, egy hete Charles a Mercedeshez. Most pedig Lewis jön a Ferrarihoz. Ilyen az életünk, amikor az év ezen időszakáról van szó. Elég régóta vagyok az F1-ben, több mint nyolc éve, hogy tudjam, hogy erről a periódusról beszélünk.”

Most akkor megy Hamilton a Ferrarihoz vagy nem? – reagáltak az érintettek

Sainz 2015 óta tagja a Forma-1 mezőnyének, és ezalatt egyébként viszonylag sokszor, háromszor váltott csapatot. A 28 esztendős pilóta tehát sokszor ki volt téve az ilyen jellegű híreszteléseknek, amelyeknek olykor volt alapjuk, máskor nem. A Ferrari versenyzője elárulta, karrierje korábbi szakaszához képest ebben a tekintetben is beérett.

„Az ember annak idején sokkal többet olvasta a sajtót, jóval többet próbált megtudni – foglalta össze korábbi hozzáállását erről a témáról. – Most inkább a monacói hétvégémre koncentrálok, és egyszerűen nem érdekel, hogy mások mit mondanak vagy mit csinálnak, inkább magamra összpontosítok, az korábban mindig jól működött.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss