2024. április 29. 13:09

KezdőlapF1Pérez ülése helyett meglepő helyen térhet vissza Ricciardo

Pérez ülése helyett meglepő helyen térhet vissza Ricciardo

-

Daniel Ricciardo Forma-1-es visszatérése nagyon is valóságos opciónak tűnik, de nem ott, ahol arra sokan számítottak.

Mint arról korábban beszámoltunk, Daniel Ricciardo a jövő hét utáni héten három napos gumiteszten vezetheti majd a Red Bull idei autóját, Helmut Marko, a bikások tanácsadója pedig elmondta, hogy itt kiértékelhetik az ausztrál teljesítményét. Ez pedig beindította a találgatásokat azzal kapcsolatban, hogy akár már az idén, de inkább 2024-ben Ricciardo válthatja le Sergio Pérezt a Red Bullban. Lawrence Barretto, az F1 szakírója azonban máshol látja a 33 esztendős pilótát.

Lesz szenzációs visszatérés a Forma-1-ben? – a Magyar Nagydíj előtt eldőlhet

A Williamsszel vagy a Haasszal való tárgyalás és a mezőny második felében autózás helyett inkább egykori csapatához visszatérő, ott a a különböző PR-események mellett a szimulátorban is sokat dolgozó Ricciardónak a jelek szerint visszatért az F1 iránti szenvedélye, és újra versenyezni és nyerni akar, mert úgy gondolja, hogy még mindig képes rá.

„Az álomszerű befejezése a pályafutásomnak itt [a Red Bullnál] lenne, ha ezt a saját módomon tehetném meg” – nyilatkozta a Kanadai Nagydíjon az ESPN-nek, ami az első olyan nyilvános kinyilatkoztatás volt Ricciardo részéről, amiben arra utalt, hogy szívesen versenyezne ismét az energiaitalos istállóval.

Barretto szerint azonban kicsi rá az esély, hogy ezt az anyaistállóban tegye meg, viszont a csapathoz közel álló források szerint az Alpha Taurinál valós esélye lehet egy 2024-es ülésre, és mind a Red Bull, mind Ricciardo nyitott lenne erre. Hogy mindez miként festene – hiszen az Alpha Tauri mégiscsak a Red Bull fiataljainak hivatott lehetőséget adni –, az egy másik kérdés, mindenesetre az ausztrál vagy a továbbra is alulteljesítő Nyck de Vries, vagy az idén magasabb sebességi fokozatba kapcsoló Cunoda Juki helyére érkezhetne.

Máris megkapta az utolsó figyelmeztetést az F1 alulteljesítő újonca

Mivel jelenleg az Alpha Tauri a konstruktőri tabella utolsó helyén szerénykedik, jelentős javulásra lenne szükség 2024-ben ahhoz, hogy Ricciardo jó eredményekért küzdhessen, de nem is az lenne az elsődleges feladata, hanem az, hogy bizonyítsa, ismét képes olyan teljesítményre, mint fénykorában. Amennyiben pedig ezt megteszi, az már valóban megnyithatná előtte az utat a red bullos visszatérés felé 2025-re, miután Sergio Pérez szerződése 2024 végén lejár.

Persze sok függ a Pirelli-teszttől, hiszen itt fog kiderülni, hogy Ricciardo milyen formában van és mennyire éles, ám ha az jól sikerül, nem lenne meglepő, ha jövőre ismét a mezőnyben látnánk a nyolcszoros futamgyőztest.

Friss