back to top
2024. május 19. 01:01

KezdőlapF1Szó szerint minden futamon szétszakad a háta a Williams pilótájának

Szó szerint minden futamon szétszakad a háta a Williams pilótájának

-

Alexander Albon véres ruhában adott interjút a Brit Nagydíj időmérője után. Mint kiderült, a Williams pilótájának minden hétvégén felszakad a bőre, amit az óriási leszorítóerővel és a magasságával magyaráz.

A Brit Nagydíj időmérőjén a szokásosnál valamivel nagyobb figyelem összpontosult a Williamsre, és nem csak az autó különleges festése miatt. A grove-i istálló ugyanis saját magához képest kiugróan jól szerepelt a pénteki napon, és sokan azt várták, hogy Alexander Albon a kvalifikáción is az élmezőnyben zárhat. Ez végül nem történt meg, de a nyolcadik hely miatt sem kell szégyenkeznie.

Verstappen falnak ment, Pérez ismét betlizett, a McLaren feltámadt Silverstone-ban

Úgy pedig pláne, hogy esetében a vezetés konkrétan sérüléssel jár, ahogyan az nem sokkal a leintés után kiderült. A thai versenyző a Sky Sportsnak adott interjút, amikor a brit televíziós társaság műsorvezetője, Simon Lazenby közölte vele, úgy tudja, hogy a 27 éves pilóta megsérülhetett a pályán. Albon természetesen azonnal tudta, hogy mire gondol.

„Ez az egész a leszorítóerő miatt van – kezdte. – Elég nagy dudorok vannak a hátamon, rosszul [néz ki]?” Mind Lazenby, mind a szintén jelen lévő Jenson Button, 2009 Forma-1-es világbajnoka, valamint a korábban a W Seriesben versenyző Naomi Schiff megerősítette, hogy nem túl szép látvány, miközben a kamera is megmutatta, hogy Albon ruhája valóban vérfoltos, és ez nyilvánvalóan nem kívülről került oda.

„Ez a leszorítóerőnk miatt van. Néha összezavarja az embert – folytatta. – Undorító, ha megmutatom a hátamat, mindenhol dudorok vannak. Szerintem azért, mert magas vagyok, és amikor beülök az autóba, és megfelelően elhelyezkedem, eléggé behúzom a vállaimat, a csontjaim pedig kiállnak. Elég vicces játék. Komolyan, undorítóan hangzik, de az olyan kanyarokban, mint a Maggotts és a Becketts, érzem, hogy felszakad a bőröm, amikor átmegyek rajtuk.”

Albon fenti szavaiból arra lehetne következtetni, hogy ezzel csak a mostani hétvégén küszködik, vagy legalábbis a probléma nem folyamatos. Lazenby meg is kérdezte tőle, hogy nem aggódik-e a futam miatt, amiből kiderült, hogy Albon már tapasztalt ezen a téren. „Nem, minden futamon ez történik, már hozzászoktam – válaszolta. – A szöveteim elszakadnak, majd a következő hétvégére épp időben rendbe jönnek, de aztán újra elszakadnak.”

Feltámadt a Williams, vagy más áll az F1 második legsikeresebb csapatának szereplése mögött?

Az biztos, hogy hiába nem lesz újdonság számára, a kétszeres dobogós dolgát nem fogja megkönnyíteni ez a jelenség a versenyen. Ezt leszámítva viszont bizakodhat, ugyanis a pénteki második szabadedzésen a Williams nemcsak egy körön villogott, hanem a versenytempója is jónak tűnt. Más kérdés, hogy a hőmérsékleten sok múlhat, hiszen a jelek szerint a brit alakulatnak a meleg időjárás kedvezhet igazán.

Friss