2024. április 29. 11:52

KezdőlapF1Újabb botrány az F1-es rajtrácson, egy modell nem tartotta be a megállapodást

Újabb botrány az F1-es rajtrácson, egy modell nem tartotta be a megállapodást

-

Egy 30 éves brit modell nem volt hajlandó válaszolni a manapság szakkommentátorként dolgozó Martin Brundle-nek a Brit Nagydíj előtt, annak ellenére, hogy ez a megállapodás. Később azt írta, hogy nem saját maga döntött így.

A Sky Sports F1-es közvetítését nézők számára hosszú ideje megszokott, hogy a futam előtt Martin Brundle végigmegy a rajtrácson, és jó néhány ismert személyt megszólít, legyen az az autósportban dolgozó vagy más területről érkező híresség. Az elmúlt néhány évben azonban többször is előfordult, hogy ebből botrány kerekedett, mert az illető nem akart megszólalni, vagy éppen a biztonságiak nem engedték be egy adott területre a korábbi Forma-1-es versenyzőt.

A Brit Nagydíj előtt ugyancsak nem minden sült el jól. Brundle úgy döntött, hogy meginterjúvolja a 30 éves brit modellt, Cara Delevingne-t. Ez a kísérlet már azzal rosszul kezdődött, hogy az Alfa Romeo biztonsági embere közölte a szakkommentátorral, hogy „nem akar beszélni”. Brundle erre határozottan azt felelte, hogy „most már ez van, mindenki beszélget a rajtrácson.”

A 64 esztendős televíziós szakember egyre közelebb került célpontjához, aki erre el is kezdett grimaszolni. A riporter azonban nem zavartatta magát, és megszólította. „Beszélgethetnénk kicsit a Sky F1 [műsorában]? – tette fel neki a kérdést. – Jó látni téged a rajtrácson.” Delevingne azonban nemmel felelt, megrázta a fejét, és megismételte a nemleges választ.

Pánikba esett a riporter, amikor ki akarták hajítani Jackie Stewartot – „83 éves”

Brundle vele is közölte, hogy „az a megállapodás, hogy mindenkinek beszélnie kell a rajtrácson”. A modell viszont ezután nem nézett a szemébe, majd kijelentette, hogy „nem hallok semmit, sajnálom”. A kilencszeres F1-es dobogós ezen a ponton feladta a küzdelmet, és jól érzékelhető szarkazmussal a hangjában megjegyezte, hogy „rendben, nos, biztosan elképesztően érdekes lett volna”. E mondat közben a brit expilóta visszafordult, így azt már nem láthatta, hogy Delevingne felemeli a hüvelykujját a kamerának.

A közösségi média természetesen hamar felkapta az esetet, és sokaknak nem tetszett a 30 éves modell viselkedése. Néhányan azt is felvetették, hogy ha már megszületett ez a megoldás, akkor az ilyen magatartást tanúsító hírességeket ki kellene tiltani a paddockból, vagy legalábbis a rajtrácsról. Persze néhányan azzal érveltek, hogy miért is kell bárkinek is megszólalnia. Később maga az érintett is reagált. „Azt mondták, hogy mondjak nemet, úgyhogy ezt tettem – tweetelte. – Köszönöm, hogy megnézted mindkét oldalt.”

Ezzel még nem is lenne baj, vagy legalábbis így valóban nem csak ő a felelős a kialakult szituációért, amennyiben tényleg utasításra cselekedett. Azonban mindezt úgy írta ki, hogy megosztott egy másik bejegyzést, amely Brundle felelősségét feszegette. Mindezt úgy, hogy a brit szakkommentátor egyáltalán nem lépte át a határokat, és miután úgy sem járt sikerrel, hogy figyelmeztette Delevingne-t a megállapodásra, nem erőltette tovább, ennélfogva fel sem merülhet, hogy átlépett volna bármilyen határt.

„Ezen a ponton Martin Brundle csak azért teszi ezt, hogy ellentmondásos pillanatot teremtsen – olvasható a bejegyzésben, amelynek szerzője egyébként a Haas korábbi PR-osa, Devin Altieri. – Világosan látszik, hogy a PR-képviselő nemet mond neki, és megrázza a fejét, amikor Cara Delevingne felé megy. [Brundle-nek] volt egy lehetősége, és úgy döntött, nem él vele, hogy [ezzel is] átadjon egy üzenetet.”

Friss