2024. április 29. 15:28

KezdőlapF1Először vezetett idén a visszatérő Ricciardo, tempója lenyűgözte a Red Bullt

Először vezetett idén a visszatérő Ricciardo, tempója lenyűgözte a Red Bullt

-

Daniel Ricciardo állítólag rendkívül jó időt autózott a keddi silverstone-i gumiteszten. Bár konkrétumot nem mondott, de Christian Horner, a bikások csapatfőnöke elégedett volt az ausztrál pilótával, akit Max Verstappen is méltatott.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Nyck de Vries azonnali hatállyal távozik az AlphaTauritól, helyére pedig Daniel Ricciardo érkezik. Az ausztrál pilóta a 2022-es szezonzáró óta nem versenyzett, hiszen az idei évre egészen mostanáig nem kapott állandó ülést, helyette a Red Bull teszt- és tatalékpilótai szerepét látta el.

Itt a vége, a Red Bull kirúgta pilótáját, a Magyar Nagydíjon visszatér a közönségkedvenc

Érdekes egybeesés, hogy a nyolcszoros F1-es futamgyőztes éppen a bejelentés napján, kedden ült először aktuális F1-es autóba idén. A Brit Nagydíj után ugyanis a csapatok egy része még Silverstone-ban maradt, hogy részt vegyenek a Pirelli gumitesztjén. Az első napra pedig Ricciardo kapott lehetőséget a Red Bullnál, és állítólag rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott.

Lawrence Barretto, az F1 által foglalkoztatott újságíró saját Twitter-oldalán arról számolt be, hogy a 34 éves versenyző legjobb ideje a szombati kvalifikáción állítólag az első rajtsorra is jó lett volna. Persze mindezt akkor is érdemes fenntartásokkal kezelni, ha az információ valós, hiszen az időmérőn nem a legjobbak voltak a körülmények, nem beszélve a gumikeverékekről. Ami viszont biztos, hogy Christian Horner elégedett vele.

Jó volt látni, hogy Danielnek nem romlott a formája, mialatt nem versenyzett, és hogy a szimulátoron tett előrelépései a pályán is megmutatkoznak – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke. – A gumiteszt során elért ideje rendkívül versenyképes volt. Ez lenyűgöző volt, és izgatottan várjuk, hogy mit hoz a szezon hátralévő része Daniel számára kölcsönben az AlphaTaurinál.”

Ricciardo 2018-ban hagyta el a Red Bullt, és a Renault-nál töltött utolsó félévét, valamint a 2021-es Olasz Nagydíjat leszámítva nem tudta régi formáját hozni, a tavalyi idénye pedig egyenesen borzasztó volt a McLarennél. Miután a Red Bull szerződtette, felröppentek olyan hangok, hogy a bikások is látják a teljesítményén, hogy már nem a régi, de Horner mellett Max Verstappen is méltatta egykori csapattársát.

Jó munkát végez a szimulátorban, de ezen nem csodálkozom – fogalmazott a címvédő még a bejelentés előtt. – Persze, nehéz évei voltak a McLarennél, de az ember nem veszíti el a tehetségét, és rengeteg tapasztalattal is rendelkezik. Úgy vélem, jelenleg nagyon jól érzi magát nálunk. Ő maga is ezt monda, illetve azt is, hogy egy kicsit hátralépett, hogy újraindítást végezzen el magán. Végül is egyszerűen csak otthon érzi magát a csapatunkban. Természetesen elég régóta van már ennél az istállónál. Most a szimulátorban van, és nagyon odafigyel arra, amit mondunk, emellett sokat is kérdez. Nagyon jól ismerem Danielt, így sok mindenről tudunk beszélgetni. Megkérdezhetem, hogy akar-e nekem tesztelni valamit a szimulátorban, vagy mi a véleménye egy adott dologról, a jövőbeli alkatrészekről, minden ilyesmiről.”

Friss