2024. április 29. 16:55

KezdőlapF1Lesújtó várakozással tekint a Magyar Nagydíjra a Mercedes főnöke

Lesújtó várakozással tekint a Magyar Nagydíjra a Mercedes főnöke

-

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Magyar Nagydíjon nagyobb lesz a Red Bull előnye a többiekhez képest, mint Silverstone-ban volt. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azzal viccelődött, hogy minden futamon rekordot döntenek.

A Brit Nagydíjon a Red Bull beállított egy korszakos rekordot, hiszen a csapat zsinórban a tizenegyedik győzelmét aratta. Ezzel beérték a McLarent, a wokingiak ugyanis szintén egy ekkora sorozatot építettek fel az 1988-as idényben. Mindezek ellenére a semleges szurkolóknak és a többi istálló drukkereinek adott némi okot a bizakodásra a hétvége.

Silverstone-ban ugyanis az energiaitalos istálló, illetve Max Verstappen fölénye talán már nem volt annyira nyomasztó, mint az elmúlt hetekben vagy még inkább hónapokban. Többen is felvetették, hogy a következő futamokon talán már meg is szorongathatják a Red Bullt, ám Toto Wolff szerint ez nem a soron következő Magyar Nagydíjon fog megtörténni.

„Szerintem ez egy olyan pálya, ahol a Red Bull rendkívül erős lesz – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke az ORF-nek, amivel nyilvánvalóan számos szurkolót lelombozott, de ezzel még nem volt vége a mondanivalójának. – Mindenki másnak pedig egy kicsit nehezebb lesz.” Az osztrák üzletember szavait alátámasztja, hogy a Red Bull Monacóban és Barcelonában is kifejezetten jól muzsikált, a Hungaroring pedig szintén a lassabb pályák közé tartozik.

A Red Bull megdöntötte Sennáék rekordját, Norris óriási csata után verte meg Hamiltont

Amennyiben Wolff jóslata valóra válik, és emellett a bikásokat semmilyen váratlan esemény nem hátráltatja, úgy megdöntik a McLaren csúcsát, és immáron egyedül fogják vezetni a vonatkozó rangsort. Sőt, emellett beállítják a zsinórban szerzett diadalok számát egy idényen belül, illetve az idény elejétől számolva, hiszen a mostani sorozatuk a tavalyi szezonzárón kezdődött.

„Úgy tűnik, minden győzelemmel rekordot döntünk – fogalmazott mosolyogva Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. – Meglátjuk, milyen lesz az autónk Budapesten, mely alkatrészek lesznek ott. Ezen győzelmi sorozat után csak pozitívan kell hozzáállnunk a következő futamokhoz. Bár azt gondoltuk, hogy ilyen győzelmi sorozat nem valószínű [hogy előfordul], ameddig azonban tart…”

Az idénynek ezen a pontján aligha gondolhatja bárki is komolyan, hogy a Red Bulltól el lehet venni az egyéni vagy a konstruktőri bajnoki címet. Az viszont reális forgatókönyv, hogy a riválisok év végére utolérik a Milton Keynes-i alakulatot, és erre még bőven van idejük. „Budapesten még a felénél sem fogunk járni – jelentette ki Marko, igaz, rosszul számolt, hiszen a Magyar Nagydíj lesz a tizenegyedik fordulója a huszonkét versenyhétvégéből álló bajnokságnak. – Még hosszú az út, de eddig minden rendben van.”

Friss