back to top
2024. május 17. 05:46

KezdőlapF1Vettel Ferrariját és a Mercedes utolsó világbajnok autóját is meghajtották Goodwoodban (videók)

Vettel Ferrariját és a Mercedes utolsó világbajnok autóját is meghajtották Goodwoodban (videók)

-

A 2018-as Ferrari és a 2021-es Mercedes is megjelent a Goodwoodi Sebességfesztiválon. Utóbbi pilótája még fánkozással is kedveskedett a közönségnek.

Jelenleg is zajlik a Goodwoodi Sebességfesztivál második napja. A rajongók leginkább azért szeretik az eseményt, mert évtizedekkel ezelőtti legendás autókat láthatnak, ám természetesen számos jelenlegi vagy közelmúltbeli modell is előkerül. Ez utóbbiból vonultatott fel egyet-egyet a Ferrari, valamint a Mercedes is magyar idő szerint kora délután.

A maranellói istálló a 2018-as SF71H-t vitte pályára, a volán mögött Marc Gené, a csapat egykori tesztpilótája, illetve jelenlegi nagykövete ült, aki a nedves aszfalton nem is hajtotta meg nagyon a kocsit.

Abban az évben Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen voltak a Ferrari pilótái, és előbbi sokáig a világbajnoki címért is harcban volt. A nyári szünetben még 14 ponttal vezetett Lewis Hamilton előtt, de aztán kétszer kikapott riválisától, majd jött három hétvége, amelyek katasztrofálisan alakultak számára. Az olasz istálló végül egyéni és konstruktőri szinten is a második helyet szerezte meg.

A Mercedes ennél is későbbi autóval jelentkezett, hiszen Esteban Gutiérrez a 2021-ben használt W12-est vezette. A csillagos alakulat fejlesztőpilótája egy fokkal gyorsabban ment Genénél, ráadásul fánkozással is megörvendeztette a közönséget. A mexikói pilóta ennek során megcsípte a pálya melletti füves-saras részt, ami a lassításon volt igazán látványos.

A Mercedes két évvel ezelőtti autója minden idők egyik legemlékezetesebb világbajnoki csatájának volt a főszereplője, hiszen Hamilton ezzel a kocsival küzdött meg Max Verstappen ellen. A brit pilóta végül a szezonzáró utolsó körében, egy vitatott döntésnek is köszönhetően vesztette el a futam- és így a végső győzelmet, de a konstruktőri elsőség azért meglett a brackley-ieknek Valtteri Bottas segítségével. Ezzel mindmáig a W12-es az utolsó, amely bármelyik világbajnoki címet elhódította a Mercedesnek.

Nosztalgiára fel: korábbi autóját vezeti, és több szempontból megidézi édesapját Mick Schumacher

Természetesen még számos érdekes program vár azokra, akik akár a helyszínen, akár online nézik a Goodwoodi Sebességfesztivált. A legjobban várt események közé tartozik Vettel szereplése, aki az 1992-es Williams FW14B-t, valamint az 1993-as McLaren MP4/8-ast fogja meghajtani, illetve Mick Schumacher színre lépése, aki édesapja, Michael 2011-es Mercedesét vezeti majd.

Friss