2024. május 02. 08:59

KezdőlapF1Senna utolsó világbajnok McLarenje is előkerült Goodwoodban, Bruno Senna vezette (videó)

Senna utolsó világbajnok McLarenje is előkerült Goodwoodban, Bruno Senna vezette (videó)

-

Ayrton Senna legendás autói is bemutatóznak a motorsport angliai ünnepén.

Noha a rossz időjárási körülmények miatt a teljes szombati nap elmaradt a goodwoodi sebességfesztiválon, így egyelőre nem láthattuk, ahogyan Sebastian Vettel teljesíti az 1,8 km hosszú felfutást Ayrton Senna utolsó McLarenjével, ahogyan azt sem, ahogy Mick Schumacher apja 2011-es Mercedesét vezeti, azért csütörtökön és pénteken már így is elkényeztette a közönséget a felhozatal.

Így a Senna-drukkerek sem maradtak hoppon, és már nem először csodálhatták meg a háromszoros világbajnok brazil utolsó vb-címet nyerő versenygépét, a V12-es Honda motor által hajtott McLaren MP4/6-ot, amelyet ráadásul Bruno Senna, Ayrton szintén F1-ig jutó, ott 46 nagydíjon 33 pontot gyűjtő unokaöccse vezetett. Íme:

De nemcsak ez a McLaren vesz részt a fesztiválon, az F1-es istálló kereken 60 évvel ezelőtti, 1963-as alapítását ünneplendő ugyanis számos korábbi legendás versenygépet pályára küld Goodwoodban a márka. Többek között Alain Prost 1985-ös világbajnok MP4/2B-jét, vagy a szintén turbómotoros, de Porsche helyett már Honda-motoros MP4/4-et, amellyel Senna első világbajnoki címét nyerte 1988-ban.

Az elmaradt szombati nap egyik fő látványossága, azaz Sebastian Vettel bemutatója az 1993-as MP4/8-cal vasárnap pótlásra kerül, és amint lesznek róla felvételek, arról is beszámolunk.

Friss