2024. május 04. 06:04

KezdőlapF1„Már Hamilton 8. címét is ellopták" – tényleg mondott ilyet a kirúgott...

„Már Hamilton 8. címét is ellopták” – tényleg mondott ilyet a kirúgott Red Bull-pilóta?

-

A Red Bull által kirúgott Nyck de Vries menedzsmentje tisztázta, hogy a holland pilóta keményen beszólt-e a bikásoknak az olasz sajtóban.

Nyck de Vries és a Red Bull szakítása a jelekből ítélve nem volt viharmentes, hiszen a bikások nem akarták a döntés meghozatala után ennyire gyorsan megtenni a bejelentést arról, hogy Daniel Ricciardo váltja az Alpha Taurinál a menesztett versenyzőt, de a holland pilóta menedzsmentje rögtön eljuttatta a sajtóhoz az információt, így nem maradt más választásuk.

Az utóbbi napokban ezután olyan hírek jelentek meg az F1-gyel foglalkozó sajtóban, hogy de Vries sértődötten nyilatkozott a Gazzetta dello Sportnak, és azt mondta: „Csalódott vagyok, de meglepett nem. Már Lewis Hamilton 8. világbajnoki címét is ellopták.” Emellett olyan kijelentést is tett, hogy a Red Bull odaígérte neki Sergio Pérez ülését a 2025-ös szezontól.

Újabb kegyetlen döntést hozott, most elmagyarázott egy furcsa részletet a Red Bull tanácsadója

A 2021-es Abu-dzabi Nagydíjra utaló idézetet széles körben átvette a nemzetközi sajtó, de mint az sejthető volt, De Vries semmi ilyesmit nem mondott. „Nyck nem beszélt semmilyen médiummal a Red Bull-lal kapcsolatos hírek megjelenése óta, így az olasz sajtóval sem. A hír hamis és ez rágalmazás” – erősítette meg az F1-Insidernek Guillaume le Goff, de Vries menedzsere.

A menedzser szerint „valaki nyilvánvalóan nevet akart szerezni magának, de akárhogy is történt, fenntartjuk a jogot, hogy további jogi lépéseket tegyünk.” Ezután le Goff elárulta, hogy még ezen a héten közleményt fognak kiadni, de amíg ez megtörténik, „rendezünk kell néhány dolgot.”

De Vries és Wolff Monacóban

Hogy mi lesz de Vries jövőjével, az jelenleg igencsak kérdéses, de sokak szerint azzal, hogy az Alpha Tauri 10 verseny után menesztette, egyúttal az F1-es karrierjének is lőttek. Az mindenesetre biztos, hogy a holland pilóta a menesztését követően Toto Wolff-al, a Mercedes csapatfőnökével kávézott Monacóban, és vélhetően arról beszélgettek, hogy miként térhetne vissza a Mercedes-családba a csillagos márkával Formula E-világbajnoki címet nyerő, tavaly még az F1-es csapat tartalékjaként ténykedő versenyző.

Friss