2024. május 05. 14:14

KezdőlapF1Mick Schumacher jövőjéről nyilatkozott a német pilóta korábbi csapatfőnöke

Mick Schumacher jövőjéről nyilatkozott a német pilóta korábbi csapatfőnöke

-

Günther Steiner, Mick Schumacher korábbi főnöke szerint jók a német pilóta kilátásai.

Az idei szezont a Mercedes tartalékjaként leginkább szimulátorozással töltő Mick Schumacher fő célja természetesen az, hogy minél hamarabb versenyzői ülést kapjon valamelyik csapatnál, és újra a Forma-1-es mezőny 20 pilótája közé tartozzon. Volt főnöke, a Haast irányító Günther Steiner szerint a partvonalon kívülre szorult, vagy még csak az F1 kapuján dörömbölő fiatalok közül egykori pilótája van a legjobb helyzetben, noha azt kizárhatjuk, hogy a Haashoz visszatérjen.

„Szerintem az összes pilóta, az összes piacon levő újonc közül továbbra is ő van a legjobb helyzetben ahhoz, hogy találjon egy állandó versenyzői ülést – nyilatkozta Steiner a német ntv-nek. – A Mercedesnél van, amely számos ügyfélcsapattal rendelkezik. Talán ott lehet valami. Akár így alakul, akár nem, mindenki közül ő van a legjobb helyzetben, de nem tudom. Nem szólok bele abba, hogy más csapatfőnökök hogyan döntsenek. Ezeket a döntéseket mindenkinek magának kell meghoznia, majd együtt élnie a felelősséggel.”

Volt főnöke újra belerúgott Mick Schumacherbe, szinte megalázta egy balesete miatt

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke rendszeresen dicséri Schumachert a fejlesztési munkájért, Steiner azonban nem tulajdonít ennek kiemelt jelentőséget, de biztos benne, hogy „ha Toto ezt mondja, az jó a Mercedesnek”. A dél-tiroli csapatvezetőnek emellett arról is megvan a véleménye, hogy Wolff szerint Mick Schumacher „megérdemel” egy ülést a Forma-1-ben.

„Az F1-ben mindig nehéz szó az, hogy »megérdemli«. Ki érdemli ki ezt? Keményen meg kell dolgozni érte, kell egy kis szerencse is, jó helyen kell lenni a jó időben. Egy ilyen sportban, ahol csak 20 hely van, kívülről senki nem érdemel ki semmit” – jelentette ki, hozzátéve, hogy általánosságban beszél, azaz nem kimondottan Mick Schumacher helyzetére érti ezt.

A legnagyobb riválisnak ajánlotta fel Mick Schumachert a Mercedes főnöke?

Hogy Schumacher jövője milyen irányt vehet, azt most még korai megmondani, de a Mercedes-motoros istállók közül reálisan nézve 2024-ben csakis a Williamsnél lehet számára hely, amennyiben a grove-iak elküldik Logan Sargentet. Wolff éppen ezért nagyon óvatosan fogalmazott Michael Schumacher fiának jövőjéről, és leginkább 2025-öt jelölte meg, mint olyan szezont, amelyre kinyílhat néhány ajtó Mick előtt.

Friss