2024. május 04. 14:32

KezdőlapF1A legnagyobb riválisnak ajánlotta fel Mick Schumachert a Mercedes főnöke?

A legnagyobb riválisnak ajánlotta fel Mick Schumachert a Mercedes főnöke?

-

Helmut Marko szerint Toto Wolff tárgyalt a Red Bull vezetésével arról, hogy Mick Schumachert beültessék az AlphaTauriba. A Mercedes csapatfőnöke azonban tagadta a Red Bull tanácsadójának szavait.

Mick Schumacher tavaly veszítette el az ülését a Haasnál, és mivel ez elég későn vált hivatalossá, arra sem volt esélye, hogy más csapat színeiben folytathassa Forma-1-es pályafutását. A 24 éves versenyzőnek a Mercedes dobott mentőövet a teszt- és tartalékpilótai szerződés formájában, ám Schumacher nem titkolt célja, hogy legkésőbb 2024-ben visszatérjen a mezőnybe.

Sőt, a jelek szerint nem csak ő akarja ezt: Toto Wolff, a csillagos istálló csapatfőnöke nemrég kijelentette, hogy örülne, ha a német pilóta minél rövidebb ideig lenne az ő kötelékükben, hiszen ez azt jelentené, hogy sikerül helyet találni neki. Ennek kapcsán Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója arról számolt be a német Sport1-nek, hogy az osztrák üzletember Oliver Mintzlaff-fal, a bikások F1-es projektjéért felelős vezérigazgatójával tárgyalt arról, hogy Schumacher esetleg az AlohaTaurinál versenyezzen.

„Egy megbeszélésen hangzott el – nyilatkozta a 80 éves szakember. – Egyszerűen hülyeség, hogy Wolff ezzel egy időben ismét ellenünk politizált az FIA-nál. A téma így lekerült a napirendről. Miért kellene elvinnünk Schumachert? Ő a Mercedes versenyzője, Wolff a felelős érte. Ha ennyire nagyra tartja, miért nem hagyja őt a saját csapatában vezetni, vagy miért nem használja a befolyását, hogy egy ügyfélcsapathoz, például a Williamshez kerüljön?”

Akár már a következő F1-es futamon újra versenyezhet Mick Schumacher

Ami ez utóbbit illeti, nemrég felmerült, hogy Schumacher válthatja az eddig haloványan teljesítő Logan Sargeantet a grove-i alakulatnál, és már az Osztrák Nagydíjon beülhet, de már alighanem bejelentették volna, ha ez így lenne. Ami az AlphaTaurit illeti, Wolff tagadta, hogy ezzel kapcsolatban megkereste volna az illetékeseket.

„Minden alkalommal, amikor elismerően beszélünk róla, valakinek kedve támad mondani valami negatívumot – fogalmazott egy sajtóbeszélgetésen. – Mellékesen pedig soha nem beszéltem a Red Bull vezetőségével arról, hogy adjanak egy helyet Micknek, ahogyan azt Helmut mondta. Ahol csak tudom, ott elismerően beszélek Mickről, és dicsérem őt. Végső soron azonban a csapatok hatáskörébe tartozik, hogy döntsenek a pilótákról.”

Ralf Schumacher ezúttal a Red Bull veteránjába állt bele: Gondja van a Schumacher névvel

Marko esetében nem ez az első alkalom, hogy konfliktusba keveredik valakivel Schumacher kapcsán. Nemrég utóbbi unokabátyja, Ralf Schumacher azzal vádolta meg az osztrák szakember, hogy problémája van a családnevükkel. Mindezt azok után, hogy nem őt szerződtették az AlphaTauritól távozó Pierre Gasly helyére az idei évre.

Friss