2024. április 29. 11:35

KezdőlapF1Főnöke „megfenyegette” az alulteljesítő Pérezt a belgiumi hétvégén

Főnöke „megfenyegette” az alulteljesítő Pérezt a belgiumi hétvégén

-

Sergio Pérez egy meglehetősen furcsa és adott esetben félreérthető rádióüzenetet fogalmazott meg Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke felé a Belga Nagydíj hétvégéjén. A mexikói pilóta elárulta, mi volt a háttérben.

Sergio Pérez számára rémálomszerűen alakultak az elmúlt hetek. A 33 éves versenyző még április utolsó napján, az Azeri Nagydíjon aratta eddigi utolsó győzelmét, azóta nem tudott nyerni. Sőt, a miami és a spa-francorchamps-i verseny között még a dobogó második fokára sem tudott felállni a bakui viadal óta mindent megnyerő csapattársa, Max Verstappen mögött.

Különösen az időmérőkön teljesített borzalmasan: a Monacói és a Brit Nagydíj között zsinórban öt alkalommal nem jutott be a harmadik szakaszba (nem számítva az ausztriai sprintkvalifikációt). Bár a Hungaroringen megszakadt a rossz sorozat, a kilencedik helyet még mindig nem tette ki az ablakba. A Belga Nagydíj pénteki napján aztán tényleg sikerült javulnia, és a harmadik helyet szerezte meg.

Ekkor Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke gratulált neki, amire Pérez első hallásra meglehetősen furcsa választ adott. „Á, most már beszélsz hozzám” – jelentette ki a rádióban. Ebbe akár valamilyen konfliktust is bele lehet hallani, de a hatszoros futamgyőztes eloszlatta a kételyeket, és mindenkit biztosított arról, hogy csak humorizáltak egymással.

Hamilton szerint egészen más lenne a helyzet, ha ő lenne Verstappen csapattársa

„Ez egy vicc volt – felelte az erre vonatkozó kérdésre a 33 éves pilóta, aki Verstappen büntetése miatt egyébként a második pozícióból indulhatott a versenyen. – Odajött hozzám az időmérő előtt, és azt mondta, hogy »ha nem vagy az első háromban, nem fogok veled beszélni a hétvége hátralévő részében«. Szóval beszélt velem a hétvége hátralévő részében.”

Bár Pérez ezúttal megszerezte a második helyet a futamon, így sem lehet feltétlenül elégedett. Nem is feltétlenül a sprintversenyen történt kiesése miatt, hiszen ott nem önhibájából sérült meg az autója, hanem amiatt, hogy mennyit kapott Verstappentől. A holland pilóta az időmérőn 877, míg a szétlövéses kvalifikáción 905 ezredet adott neki, a versenyen pedig 22,305 másodperccel kapott ki úgy, hogy ő hamar élre állt, Verstappen pedig csak a hatodik helyről indult.

Az eredmény tekintetében viszont nem vonható kétségbe az előrelépés. Ennek kapcsán Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a hétvége korábbi szakaszában megjegyezte, hogy Pérez „felébredt a világbajnoki álmából”, ami segíthet neki abban, hogy újra koncentrálni tudjon. Az osztrák szakember azt is kijelentette, hogy Verstappen képességeit és jelenlegi formáját látva a mexikói pilóta számára a bajnoki második hely az elérhető maximum. Hozzátette, Pérez jó versenyeket fut, csak a kvalifikáción hibázik rendszeresen, ami amúgy is a gyenge pontja.

Friss