2024. május 04. 19:14

KezdőlapF1Sebastian Vettel hamarosan újra versenyezni fog?

Sebastian Vettel hamarosan újra versenyezni fog?

-

Elképzelhető, hogy Sebastian Vettel a Formula E-ben fog visszatérni a versenyzéshez. Legalábbis könnyen lehet, hogy erre utalt az egyik istálló csapatfőnöke.

Sebastian Vettel bő egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy 2022 végén elhagyja a Forma–1-et. A négyszeres világbajnok a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon versenyzett utoljára, amennyiben nem vesszük figyelembe a januári Bajnokok Tornáját, ahol szokása szerint szintén részt vett, de az azért nem tartozik a legkomolyabb versenyek közé.

A szurkolók azóta is találgatják, hogy a német pilóta mikor és hol térhet vissza a versenyzéshez, már amennyiben visszatér. Vettel egyelőre ígéretének megfelelően a családjával tölti a legtöbb idejét, hiszen ez volt az, amit az elmúlt időszakban annyira hiányolt. Azonban nem kizárt, hogy hamarosan újra versenyzeni fog, legalábbis egy csapatfőnök akár arra is utalhatott, hogy megpróbálják szerződtetni őt.

A Formula E szezonja az előző héten ért véget, és az ősszel induló új idényre még nem kelt el minden hely. Az viszont már biztos, hogy Robin Frijns távozik az Abt Sportsline-tól, így ott megüresedett egy hely. A csapatfőnök pedig meglehetősen sejtelmesen nyilatkozott, amikor arról beszélt, hogy ki lehet a holland versenyző utódja.

Vettel megidézte Sennát Goodwoodban, de csak miután gumit égetett Mansell Williamsében (videó)

„Nem egészen egyeznek a jövőre vonatkozó tervei a mieinkkel – utalt Thomas Biermaier Frijnsre a német Rannak tett megszólalásában. – Robin egy barát volt, egy barát, és mindig is az marad. Talán Svájcban [érdemes szétnézni], ott vannak olyan versenyzők, akik nagyon elkötelezettek a környezetvédelem iránt, és sokat tesznek a fenntarthatóságért.”

Az utóbbi mondat mindkét része igaz Vettelre, hiszen jelenleg a svájci Thurgauban él. Persze nem ő az egyedüli autóversenyző, aki az Alpokban található országban lakik, viszont kevés olyan kollégája van, aki ennyire nyíltan kiáll a környezetvédelem mellett. Persze, még ha az utalás tényleg rá is vonatkozott, a feleknek még akkor is meg kell egyezniük.

A 36 éves versenyzőnek abból a szempontból testhezálló lenne a Formula E, hogy az F1-gyel ellentétben ott teljesen elektromos autókkal versenyeznek, így nyilvánvaló, hogy sokkal kevésbé környezetszennyező sorozatról van szó. Igaz, a versenynaptár itt is problémás abból a szempontból, hogy mennyit kell utazni az egymást követő helyszínek között, amivel kapcsolatban Vettel korábban bírálta a Forma–1-et.

Friss