2024. május 04. 03:34

KezdőlapF1Gondok vannak Hamilton új szerződésével? – főnöke elárulta a késlekedés okát

Gondok vannak Hamilton új szerződésével? – főnöke elárulta a késlekedés okát

-

Toto Wolff elárulta, miért nem írták még alá Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását, és egy sajtóban megjelent információt is cáfolt. A Mercedes csapatfőnöke szerint az elmúlt éveknek köszönhetően rendkívül erős kötelék alakult ki közöttük.

Lezajlott az idei Forma–1-es szezon első szakasza, és továbbra sem jelentették be Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását, annak ellenére, hogy korábban arról volt szó, hogy már csak napok vagy hetek kérdése. Bár a felek folyamatosan arról beszélnek, hogy a megállapodás csak formalitás, ahogyan haladunk előre az időben, nyilvánvalóan egyre nagyobbak lesznek a kérdőjelek.

Az elmúlt időszakban különböző információk jelentek meg a sajtóban. Felmerült, hogy a hosszabbítás időtartamával kapcsolatban nem értettek egyet az érintettek, mint ahogyan az is, hogy Hamilton nagyobb fizetést szeretne kapni, mint amennyit a Mercedes szán neki. Bár konkrétumot nem említett, Toto Wolff szavai alapján vélhetően nem ilyen jellegű gondok vannak, és a Mercedes csapatfőnöke azt is cáfolta, hogy Hamilton későbbi nagyköveti pozíciójáról is tárgyalnak.

„Nem beszélünk a visszavonulása utáni nagyköveti szerepről, és ez nem is része a szerződésről szóló tárgyalásoknak – nyilatkozta egy sajtóbeszélgetésen. – Sok éve van még hátra pilótaként a csapatnál, szóval csupán arról van szó, hogy rendet tegyünk a szerződésben. Tudom, hogy kicsit úgy tűnik, hogy »miért nincs ez lezárva?«, de egyszerűen triviális dolgokról van szó, amelyek körül rendet kell rakni a szerződésben.”

Egykori pilótája nem tudja értelmezni, amit a Mercedes főnöke mondott Hamilton szerződéséről

A brit pilóta immáron a tizenegyedik szezonját tölti a Mercedesnél, amivel beállította Michael Schumacher, illetve a Ferrari rekordját. Ezalatt hat világbajnoki címet nyert, és nyolc konstruktőri győzelemhez segítette a csapatot. A bő egy évtized során nyilvánvalóan szoros kapcsolat alakult ki a felek között, arról nem is beszélve, hogy Hamilton Mercedes-kötődése sokkal régebbre nyúlik vissza.

„Nyolc- vagy tízéves kora óta a Mercedes pilótája, amikor még az AMG-s sisakrostély volt rajta, aztán nyilván [jöttek] a McLarennél töltött évek a Mercedes-családban, majd tíz vagy tizenegy év a Mercedes gyári csapatánál – fogalmazott Wolff. – Ő egyet jelent a Mercedesszel, ahogyan a pályafutása is. Annyi hullámhegyet és -völgyet éltünk át, annyi olyan helyzetet, amely emberi és teljesítménybeli szempontból is nehéz volt, és megannyi rendkívül pozitív pillanatot. Mindezek miatt összetartottunk, bíztunk egymásban, miközben képesek voltunk a szigorú szeretetre és különös vitákra. Ez annyira erős kötelék, hogy nagyon lojálissá teszi őt.”

A Hamilton szerződésével kapcsolatos legfrissebb érdemi információ, hogy állítólag két évvel fogják meghosszabbítani az idén lejáró megállapodást. Ezt Wolff még a Hungaroringen súgta az egyik gyerekriporter fülébe, aki aztán a tévénézőkkel is közölte az „értesülését”. Kérdés, hogy a 38 éves versenyző mennyire motivált, tudván, hogy reális esély van arra, hogy a Red Bull dominanciája az új korszak 2026-os kezdetéig kitartson.

Friss