2024. május 04. 08:37

KezdőlapF1Coulthard bejelentkezett a sérült Ricciardo helyére, a Red Bull főnöke zseniálisan reagált

Coulthard bejelentkezett a sérült Ricciardo helyére, a Red Bull főnöke zseniálisan reagált

-

David Coulthard humoros bejegyzést tett közzé, és egy PowerPoint-prezentáció révén felhívta Christian Horner figyelmét, hogy akár ő is helyettesíthetné a Holland Nagydíj második szabadedzésén megsérült Daniel Ricciardót. A Red Bull csapatfőnöke vette a lapot.

Romain Grosjeannak a 2020-as Bahreini Nagydíjon történt horrorisztikus balesete óta először fordul elő az F1-ben, hogy egy pilótának baleset miatt kell futamot, sőt, minden bizonnyal futamokat kihagynia. Daniel Ricciardo a Holland Nagydíj második szabadedzésén törte el a kezét, miután nem tudta időben elengedni a kormányt, amikor a 3-as kanyarban falnak ütközött. Az ausztrál pilótát a Red Bull, illetve az AlphaTauri tartalékversenyzője, Liam Lawson helyettesíti.

Az eset természetesen sajnálatos, de azért akadt, aki próbálta oldani a helyzetet, és humorosan reagált a fejleményekre. Ez pedig nem volt más, mint David Coulthard, aki „bejelentkezett” Ricciardo helyére. Az 52 éves expilóta egy Instagram-bejegyzésben szólította meg Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét.

„Kedves Christian Horner! Kérlek, olvasd el a PowerPointomat, hogy miért én kell hogy legyek Daniel helyettese” – fogalmazott, majd Ricciardónak jobbulást, Lawsonnak sok sikert kívánt. A PowerPoint-prezentáció sem véletlen, hiszen a legenda szerint George Russell egy ilyennel győzte meg Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét, hogy kerüljön be az istálló juniorprogramjába. Más kérdés, hogy ez nem igaz, hiszen az egyszeres futamgyőztes nemrég elárulta, hogy csak egy Word-dokumentumról volt szó.

Hamiltonnál gyorsabbnak tartja magát Russell, aki egy közkeletű tévhitet is eloszlatott

Coulthard természetesen a „Miért én legyek Daniel helyettese?” címet viselő, meglehetősen rövid prezentációját is közzétette. Ebben négy pontban felsorolta az indokait, amelyek a következők „gyors vagyok a pályán”, „én szereztem meg a Red Bull első dobogóját”, „a mérnökök és én már jól kijövünk egymással”, illetve „ezzel én lennék a 7. legidősebb F1-es pilóta valaha”.

A második és a negyedik ponttal nem is lehet vitatkozni, hiszen a 2006-os Monacói Nagydíjon valóban Coulthard állhatott fel először a pódiumra a Red Bull színeiben, és 52 évesen és 153 naposan valóban a hetedik helyre kerülne a vonatkozó ranglistán. Hogy ennyi idősen mennyire lenne gyors, az már egy másik kérdés, mint ahogyan az is kétséges, hogy a visszavonulása óta eltelt másfél évtizedben után jól ismeri-e a Red Bull alkalmazottait.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Coulthard (@davidcoulthardf1) által megosztott bejegyzés

Persze mindenki tudja, hogy ez az egész csak vicc, és Coulthard indulásának számos más akadálya lenne. Horner azonban vette a lapot, és szintén humorosan válaszolt egykori versenyzőjének bejegyzése alá. „Kedves DC! Köszönjük a jelentkezésedet, és annak ellenére, hogy számos futamon jelentős károkat okoztál a balesetekkel, most talán szükségünk lenne egy tartalékra, és a paddock öreg rókájaként Fernando Alonso újra fiatalnak érezhetné magát. Minden jót: Christian.”

Friss