2024. május 02. 13:28

KezdőlapF1Hamiltonnak „komoly problémái vannak" a Forma-1 egyik legendája szerint

Hamiltonnak „komoly problémái vannak” a Forma-1 egyik legendája szerint

-

Igen komoly állításokat fogalmazott meg Lewis Hamiltonnal kapcsolatban Sir Jackie Stewart. A háromszoros világbajnok skót szerint a Mercedes klasszisában már nincs meg a sikeréhség, és komoly problémái vannak.

Lewis Hamilton a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíj óta nem nyert futamot a Forma-1-ben, és az elmúlt két szezonban csak küszködik a Mercedesszel, amely továbbra is próbál visszatalálni korábbi önmagához és újra versenyképes csomagot adni pilótáinak. A januárban 39. életévét betöltő hétszeres világbajnok azonban ennek ellenére két évvel meghosszabbította az idei szezon végén lejáró szerződését, mondván „befejezetlen ügye” van a Forma-1-ben. Hamilton őszintén hisz benne, hogy ha jövőre nem, akkor legkésőbb 2025-ben ismét nyerhet, Sir Jackie Stewartnak azonban komoly kétségei vannak ezt illetően.

Az FIA-nak tönkre kellett volna tenni Hamilton versenyét, véli a korábbi csapatfőnök

„Mindenek előtt, Lewis az egyik legjobb pilóta, aki valaha a Forma-1-ben versenyzett – nyilatkozta a skót legenda a Bildnek. – De az igazság az, hogy az elmúlt évtizedben a Mercedesnél egy olyan csapatban tette ezt, amelynek gyakorlatilag nem volt ellenfele. Ez idő alatt Lewisnak csak egyetlen valódi riválisa volt, az aktuális csapattársa. 2016-ot kivéve mindig győztesen került ki a párharcból.”

„Aztán veszített Nico Rosberg ellen. Tisztelettel mondom, ő egy jó pilóta, de nem a világ legtehetségesebbje. De Rosberg éhes volt, és minden akaratával világbajnok akart lenni. Lewis-ban már nincs meg ez az éhség. Emiatt, és azért, mert az autója többé nem annyira erős, komoly problémái vannak.”

A volt F1-es pilóta csalódott Hamiltonban és Wolffban

Az F1-ben persze egy dolog, hogy valaki mennyire éhes, és egy másik, hogy milyen az autója. Stewart szerint pedig nemcsak Hamilton, hanem a Mercedes sem fog tudni újra a győztes ösvényre lépni. „A nyolcadik cím a Mercedesen is múlik. Nem lehetetlen, de továbbra is azt gondolom, hogy nem lesz képes megcsinálni. És a Ferrarival kapcsolatos pletykák ellenére azt sem gondolom, hogy ismét csapatot fog váltani” – mondta a jelen állás szerint közel 41 éves koráig biztosan az F1-ben versenyző Hamiltonról.

Friss