back to top
2024. július 07. 12:56

KezdőlapF1A fogadás, amit Michael Schumacher valószínűleg már soha nem fog kiegyenlíteni

A fogadás, amit Michael Schumacher valószínűleg már soha nem fog kiegyenlíteni

-

Michael Schumacher 2013-as síbalesete óta a nyilvánosságtól elzártan él, és barátja szerint már soha nem fog felépülni. Emiatt Roger Benoit úgy véli, már soha nem fogja tudni behajtani a hétszeres világbajnok tartozását.

Michael Schumacher pályafutását testközelből, versenyről versenyre követte végig a paddockból Roger Benoit, veterán újságíró. A nemsokára 800. nagydíján részt vevő 74 éves svájci a Blick hasábjain nemrég számos történetet felelevenített Schumacherről, és többek között azt is elmesélte, hogy van egy még mindig élő fogadása a hétszeres világbajnokkal.

„Egyszer odajött hozzám és azt mondta, »Roger, egyre kövérebb és kövérebb vagy, szerintem már a 90 kilót is elérted.« Azt válaszoltam, hogy »Meg vagy te őrülve, jó, ha 84 kiló vagyok«. De nem hagyta annyiban, és ráállított egy mérlegre a bokszban, ami 86,8 kilót mutatott, de póló és nadrág volt rajtam. Ezután ígért nekem egy vacsorát, ha lemegyek 80 kiló alá” – mesélte az interjúban.

Jean Todt rendszeresen Schumacher ellen fogadott, ez volt az oka

„Ezután szinte semmit nem ettem, csak Bündnerfleisch (levegőn szárított hús, amelyet a svájci Graubünden kantonban állítanak elő – a szerk.), és sikerült lefogynom. Schumi le volt nyűgözve és megígérte a vacsorát. Ezzel a fogadással azonban alighanem örökre tartozni fog. De így is hálás vagyok neki, mert nélküle nem fogytam volna le. Egyébként ma reggel is mérlegre álltam, ami 80,8 kilót mutatott. Schumi büszke lenne rám…”

Benoit és Schumacher kapcsolata hullámzó volt, mert előbbi olykor olyasmit írt, ami a németnek nem tetszett, például a mai napig úgy véli, Schumachernek csak hatszoros világbajnoknak kellene lennie, mert az 1994-es vb-cím Damon Hillt illeti. De nézeteltéréseiket 2011-ben rendezték, ezután pedig egészen Schumacher balesetéig ismét beszélőviszonyban voltak.

Második, egyben utolsó visszavonulásakor a svájci azt írta a hétszeres világbajnokról: „A Forma-1-es bemutatkozása óta Schumi mindig csak rohant, és a világ a visszavonulása után is próbálja összerakni, hogy ki volt, vagy ki is Michael Schumacher valójában?”

Szívszorító szavak: barátja szerint nincs remény Michael Schumacher felépülésére

Az interjúban megkérték, hogy fejtse meg ezt, mire ő azt mondta: „Ma sem igazán tudom megválaszolni ezt a kérdést. Az elemzésem azt mutatja, hogy ő egy kivételes személyiség, aki soha nem érezte magát igazán komfortosan a bőrében. Gyakran megnehezítette a saját dolgát azzal, hogy túlzottan ambiciózus volt. Csakúgy, mint néha Max Verstappen teszi ezt manapság. De az igazán nagy bajnokok mind ilyenek. Hogy Schumi is ilyen lesz, az már az 1992-es tesztek alatt látszott.”

Friss