2024. április 29. 21:37

KezdőlapF1A szerveit is eladná egy szurkoló Hamiltonért, aki reagált a bizarr hozzászólásra

A szerveit is eladná egy szurkoló Hamiltonért, aki reagált a bizarr hozzászólásra

-

Lewis Hamilton nem mindennapi hozzászólást kapott a közösségi médiában, ugyanis egy szurkoló leírta, hogy a szerveit is eladná, hogy lássa őt versenyezni. A hétszeres világbajnok reagált is a megjegyzésre.

Lewis Hamilton az a pilóta, aki talán az egész mezőnyből a legjobban tartja a kapcsolatot a szurkolókkal. Még akkor is használja a közösségi médiát, ha nincs különösebb mondanivalója, nincs olyan hír, amelyről beszámolhatna. Előfordul, hogy ilyenkor is közzétesz egy bejegyzést, csak hogy kommunikáljon velük, vagy hogy biztassa őket.

Ez történt hétfőn, magyar idő szerint nem sokkal délután 5 óra után is, amikor a hétszeres világbajnok kiírta X-re (Twitterre), hogy „élveztem a szabad hétvégét, hogy van mindenki?”. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, özönlöttek a hozzászólások, amelyek közül jó néhányra maga Hamilton is reagált. Az egyiken azonban alighanem igencsak meglepődött.

Gyertek Dél-Afrikába, és eladom a szerveimet, hogy elmehessek a kyalami futamra, esküszöm az istenre” – írta az egyik helyi rajongó. Hamilton nyilvánvalóan nem szeretné, hogy bármelyik rajongója vagy egyáltalán bárki ilyesmit tegyen érte, ezért úgy döntött, hogy erre is válaszol egy rövid üzenet formájában. „Oké, ezt ne csináld” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

A hozzászóló erre azt felelte, hogy „rendben, abbahagyom”. Későbbi tevékenységéből kiderül, hogy nem meglepő módon aligha gondolta komolyan a bizarr kijelentést. Hogy pusztán az volt-e a célja, hogy ezzel a kijelentéssel reakciókat generáljon a többi felhasználó között, vagy tudatosan épített arra, hogy Hamilton így nagyobb eséllyel reagál rá, azt nem tudni, de utána jó néhány bejegyzésben eldicsekedett vele, hogy nemhogy választ kapott, de még a hírekbe is bekerült.

Ami a Dél-afrikai Nagydíjat illeti, az országban 1993-ban rendeztek futamot utoljára. Hamilton köztudottan örülne neki, ha a Forma–1 visszatérne Kyalamiba (vagy bármelyik másik ottani helyszínre), mondván, a lakott földrészek közül egyedül az afrikai kontinensre nem látogat el a sorozat. Mindez pedig jót tenne a diverzitásnak az autósporton belül.

Veszni látszik Hamilton álma, az orosz-ukrán háború lehet a háttérben

Az elmúlt időszakban komolyan fel is merült a visszatérés, és benne volt a pakliban, hogy 2024-től átveszi a Belga Nagydíj helyét a versenynaptárban. A nyár elején azonban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a megállapodás kútba esett, mivel a feltételezések szerint az ország fegyverekkel támogatja Oroszországot az Ukrajna elleni háborúban. Az információt a helyi illetékesek sem cáfolták, azóta pedig nem is került szóba a futamrendezés.

Friss