2024. május 04. 19:31

KezdőlapF1Vettel jövőre visszatérhet, legendás márka pilótája lehet

Vettel jövőre visszatérhet, legendás márka pilótája lehet

-

Német sajtóhírek szerint mindössze egyetlen szezont tölt majd versenyzés nélkül a Forma-1-ből 2022 végén visszavonuló Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnok jövőre ugyanis visszatérhet, hogy a Porsche pilótája legyen.

Többen – köztük Lewis Hamilton – már Sebastian Vettel tavalyi visszavonulásakor kijelentette, szerinte az nem lesz végleges, és a négyszeres világbajnokot láthatjuk még a Forma-1-ben. Vettel pedig soha nem is mondta azt, hogy biztosan nem tér vissza, mondván, előre nem tudhatja, hogy mit fog gondolni fél, egy, vagy két év múlva.

Az 52-szeres futamgyőztest legutóbb a Japán Nagydíjon láthattuk, ahol beismerte, „nagyon fájdalmas” neki a pálya széléről figyelni a száguldó autókat, majd kijelentette: „Ha egy ponton arra a következtetésre jutok, hogy már nem tudok versenyzés nélkül élni, akkor újra vezetni fogok.”

Ezt látni kell, Vettel csillogó szemekkel nézte a kedvenc pályája mellől az F1-es autókat (videó)

Az Aston Martin, a Ferrari és a Red Bull korábbi versenyzőjének tehát egyértelműen hiányzik a versenyzés, az Auto Motor und Sport értesülései szerint pedig már a visszatérését tervezi. De nem az F1-ben szerepelne ismét 2024-től, hanem kipróbálná magát a hosszú távú világbajnokságban (WEC), azaz a Le Mans-i 24 óráson is elindulna. „Semmi sincs még eldöntve vagy aláírva, de ott motoszkál a fejemben a gondolat. Véső soron még van időm dönteni” – mondta az Auto Motor und Sport újságírójának, Michael Schmidtnek.

A német szaklap úgy tudja, a 36 esztendős pilóta októberben tesztelheti a Hertz Team Jota LMP2-es Orecáját, hogy először is megnézze, milyen versenypályán vezetni egy zárt karosszériás autót. Amennyiben aláír, valószínűleg nem itt, hanem a Hypercar mezőnyben menne, ahol a Jota két Porsche 963-ast indít. Ebben az esetben várhatóan egy csapatban menne (nem biztos, hogy egy autóban is) Robert Kubicával és Jenson Buttonnal, akik várhatóan szintén csatlakoznak majd az istállóhoz.

Vettel ezzel az autóval versenyezhetne:

Friss