2024. május 01. 14:22

KezdőlapF1Hamilton ellentmondott főnökének a Mercedes idei autójával kapcsolatban

Hamilton ellentmondott főnökének a Mercedes idei autójával kapcsolatban

-

Lewis Hamilton szerint nem fog megtörténni az, amit Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke mondott, és nem fogják kukázni az idei autójukat. A hétszeres világbajnok arra a kijelentésre is reagált, hogy a 2024-es fejlesztések ígéretesnek tűnnek.

A Mercedes a tavalyi év után ezt az idényt is csalódást keltően kezdte. A szezonnyitón csupán a negyedik erőnek tűntek, és bár azóta feljöttek a konstruktőri bajnokság második helyére, egyáltalán nem biztos, hogy képesek is lesznek megőrizni azt a Ferrarival szemben. A Red Bull mögött pedig továbbra is hatalmas a lemaradásuk, ahogyan az a Japán Nagydíjon bebizonyosodott.

Az biztos, hogy a W13-ashoz hasonlóan a W14-es sem fog bekerülni a Mercedes legnagyobb büszkeségei közé. Ezzel kapcsolatban Toto Wolff, a csillagos istálló csapatfőnöke odáig ment, hogy a szezon végén egyenesen kukázni fogják az autót. Lewis Hamiltont szembesítették ezzel a kijelentéssel, mire a hétszeres világbajnok ellentmondott az osztrák üzletembernek.

„Természetesen soha nem fogjuk kidobni az autót – nyilatkozta egy sajtóbeszélgetésen a hétszeres világbajnok. – Ezek a kocsik még mindig mesterművek, tényleg, még akkor is, ha nem a világ leggyorsabb autói. Kétezer ember dolgozott nagyon keményen, hogy megépítse, és továbbra is a történelmünk és a tanulási folyamatunk részei lesznek.”

Hamilton kiadta az utasítást, szerinte ezt kell tenniük, hogy utolérjék Verstappent

A Mercedes az év elején még megpróbálkozott a rendkívül keskeny oldalszekrényre épülő koncepcióval, Monacóban viszont már egy egészen más autóval álltak elő. 2024-ig azonban még bőven van munka, ha a Mercedes vissza akar térni oda, ahol két évvel ezelőtt volt, és ismét a bajnoki címért akar harcolni. Wolff ennek kapcsán ígéretesnek titulálta a következő évre tervezett fejlesztéseket, de Hamilton óvatosabban fogalmazott.

„Lesznek olyan részek, amelyeken megpróbálunk változtatni – jelentette ki. – A pozitívumokat igyekszünk megtartani, mert mindig vannak pozitívumok, jó és rossz területek. Az új irányvonalunkkal kapcsolatban még túl korai lenne azt mondani, hogy optimisták lehetünk a jövő évi autót illetően, mert még csak most kezdtünk bele, de teljes mértékben bízom a csapatban, hogy abba az irányba viszik, amerre kell. Az elmúlt két évben rengeteget tanultunk, szóval ha jövőre nem jövünk rá, akkor nyilván tovább kell dolgozni rajta, de remélem, hogy sikerülni fog.”

Sokak szerint azonban a Red Bull fölényéből valamennyi biztosan meg fog maradni a 2024-es idényre, látva a mostani különbséget a többiekhez képest. Hamilton ennek kapcsán nemrég megjegyezte, hogy a következő hat hónapban rendkívül gyorsan kell fejlődniük annak érdekében, hogy érdemben csökkentsék a lemaradást. A 38 éves versenyző a McLaren idei hatalmas ugrását hozta fel követendő példaként.

Friss