2024. április 29. 02:53

KezdőlapF1Grosjean a bíróságon támadta meg a Forma-1-be igyekvő Michael Andretti IndyCar-csapatát

Grosjean a bíróságon támadta meg a Forma-1-be igyekvő Michael Andretti IndyCar-csapatát

-

Romain Grosjean és az Andretti IndyCar-csapatának útjai az idei szezon végén különváltak, ám a jelek szerint nem lesz sima a szakítás, az istállónál két szezont eltöltő francia ugyanis a minap bejelentette, hogy munkaügyi bírósághoz fordult.

A 37 esztendős Romain Grosjean 2020 végén hagyta el kényszerűségből a Forma-1-et – a Haas nem hosszabbított vele, máshol meg nem kapott ülést – és igazolt az IndyCarba, ahol újoncidényét a Dale Coyne Racingnél teljesítette, majd 2022-re az Andretti Autosporthoz szerződött. Az azóta Andretti Globallá átnevezett gárdával az idei év során igencsak megromlott a kapcsolata, ami szakításhoz vezetett, Grosjean a minap a közösségi médiában pedig olyan közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy vélhetően szerződéssel rendelkezett a további egy vagy több idényre.

Úgy tűnik, a tengerentúlon is elvágta magát az évezred eddigi legnagyobb F1-es balesetének túlélője

„Élveztem a közös munkát az IndyCar-csapattal az Andretti Autosportnál, és büszke vagyok a két szezon alatt elért közös sikereinkre – olvasható a közleményben. – Hálás vagyok a számos kialakult barátságért az amerikai formaautózás legmagasabb szintjén. Arra számítottam, hogy folytatni fogom a versenyzést az Andretti Autosport kiváló embereivel az elkövetkező években. Csalódott vagyok, hogy ez nem következett be, és minden jót kívánok az Andrettinél dolgozóknak. Más utakat térképezek fel, hogy a kiválóságra törekvés közben folytathassam az IndyCar-karrierem. A jogaim védelmében Indianában munkaügyi bírósági eljárást indítottam az Andretti Autosport ellen, amelyben John Maley és Mark Owens képvisel a Barnes & Thornburg LLP ügyvédi irodától.”

Hogy pontosan miért támadja Grosjean a héten az FIA-tól az F1-es projektje kapcsán zöld utat kapó Andrettit, az pontosan nem derült ki, de a közlemény alapján vélhetően arról van szó, hogy a szerződése nem az idei szezon végéig szólt, vagy esetleg korábban már megegyezett valamilyen formában annak meghosszabbításáról. Az Andretti egyelőre nem reagált a közleményre.

Hatalmas pofára esést mutat be a Forma-1, vagy lenyeli a békát, és beengedi az új csapatot?

A 179 F1-es futamon induló Grosjean két pole pozíciót és három második helyezést ért el az Andrettivel két év alatt, tehát a győzelem nem jött össze neki, miközben számos vezetői hiba okán történt kiesést felírhatunk a neve mellé. Miután már szeptember elején megerősítette, hogy a szezon végén távozik, ez senkit nem ért meglepetésként, a folytatást illetően azonban még nem hallani konkrétumokról, noha az Autosport birtokába jutott információ szerint már tárgyalt korábbi csapatával, a Dale Coyne Racinggel a visszatérésről.

Friss