2024. április 29. 08:55

KezdőlapF1Komoly döntést hoztak Räikkönenék, hogy segítsék Robin Räikkönen gokartos karrierjét

Komoly döntést hoztak Räikkönenék, hogy segítsék Robin Räikkönen gokartos karrierjét

-

Nagy elhatározásra jutott Kimi Räikkönen és családja olasz sajtóhírek szerint, hogy így segítsék a gokartos pályafutásában Robin Räikkönent.

Mióta a 2021-es szezon végén visszavonult a Forma-1-től, Kimi Räikkönen főként fia, Robin gokartos karrierjét segíti, miközben mellette olykor azért ő is autóba pattan, ahogy tette azt eddig két NASCAR-versenyen. A fő hangsúly azonban Robinon van, aki az olasz CRG kötelékéhez tartozik (velük versenyzett Lewis Hamilton, Max Verstappen és Nico Rosberg is), és eddig főként svájci versenyeken szerepelt.

Édesapja kezdeti sikereinek helyszínén nyert futamot Kimi Räikkönen fia (képek)

A Gazzetta dello Sport azonban most arról számolt be, hogy mivel Robin karrierje egyre komolyabb irányt vesz, a Räikkönen-család hátrahagyja svájci otthonát, és Olaszországba, a lombardiai Comóba költözik, mert logisztikai szempontból ez sokkal kedvezőbb a javarészt Észak-Olaszországban fekvő neves nemzetközi gokartpályák miatt.

A szaklap úgy tudja, Räikkönenék két ingatlant vásároltak, egy parasztházat, valamint egy lakást Como központjában. A 2007-es világbajnok, felesége, valamint három gyereke utóbbiban fog lakni addig, amíg zajlik a parasztház felújítása.

Persze mindez még nem garantálja, hogy Robin Räikkönenből apja nyomdokaiba lépve szintén Forma-1-es pilóta, vagy egyáltalán profi autóversenyző lesz, de az mindenképpen látszik, hogy Räikkönenék készek megteremteni a legjobb körülményeket, hogy mindez csakis a 9-et jövő januárban töltő Robinon múljon.

Ezúttal is a győzelemért csatázott Kimi Räikkönen fia (videó)

Friss