2024. május 04. 11:34

KezdőlapF1Massa először tűnt fel F1-es futamon azóta, hogy megtámadta a sportág és...

Massa először tűnt fel F1-es futamon azóta, hogy megtámadta a sportág és az FIA korábbi vezetését

-

Felipe Massa korábban több F1-es versenytől is távol maradt, ezért azt gondolhattuk, hogy amíg tart a közte és az F1, valamint az FIA között zajló jogi procedúra, nem is teszi tiszteletét a paddockban. A Brazil Nagydíjra azonban mégis elment.

Miután korábban több futamot, köztük az Olasz Nagydíjat is kihagyta a Forma-1 és az FIA ellen indított, a 2008-as világbajnoki cím megszerzésére irányuló jogi procedúra miatt, úgy tűnt, hogy az F1 nagyköveteként is tevékenykedő Felipe Massa hazai futamán, a Brazil Nagydíjon sem lesz jelen, ám mégiscsak feltűnt a paddockban. Sokan ezt meglepődve fogadták, hiszen jogos felvetés, hogy a brazil pilóta médiaszenzációvá válik, és lépten-nyomon a 15 évvel ezelőtt történtekről fogják kérdezni, illetve az sem volt eddig tisztázott, hogy az F1 és az FIA részéről mennyire látják szívesen.

Massa szerint sokan nem értik, hogy miért pont az ő követelése jogos a sok vitatott eset közöl

A Motorsport.com brazil kiadásának azonban tisztázta, hogy senki nem gördített semmilyen akadályt az elé, hogy belépjen a paddockba, sőt, valójában Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója hívta meg, akivel éveken át együtt dolgozott a Ferrarinál, amikor az olasz szakember előbb a Scuderia sportigazgatója, majd csapatfőnöke volt.

„A belépőm egész évre szól, nem igaz? Nincs akadálya [annak, hogy belépjek a paddockba], a 2008-as szezont illetően pedig nem változott a helyzet. Ő hívott meg, igen. A múlt heti Stock Car bajnoki futam után. A barátságunk változatlan maradt!” – jelentette ki Massa.

Massa az interlagosi paddockban:

„Ez két különböző dolog. A barátság mindig megmarad, de nem akadályoz abban, hogy harcoljak az igazságért. Vendégként vagyok itt, az F1-et és a Ferrarit támogatom, semmi nem változott. Sokat beszélek Domenicalival. Semmi nem változott a kapcsolatunkban, és megértem a helyzetét” – fejtette ki a brazil versenyző, aki továbbra is azon van, hogy megszerezze a 2008-as világbajnoki címet, amit szerinte a Szingapúri Nagydíj manipulálása miatt bukott el.

Massa szerint az FIA elnöke hazudik; akár két világbajnoka is lehet a 2008-as szezonnak?

Friss