2024. május 03. 16:43

KezdőlapF1Rendkívül szomorú apropóból készül újabb dokumentumfilm Michael Schumacherről

Rendkívül szomorú apropóból készül újabb dokumentumfilm Michael Schumacherről

-

Az ARD német televíziós csatorna dokumentumsorozatot készít Michael Schumacherről. Az apropó a német exversenyző síbalesetének tizedik évfordulója.

Michael Schumacher közel tíz éve szenvedett síbalesetet Franciaországban, és azóta vajmi keveset lehet tudni az állapotáról. Az elmúlt években elhangzott információmorzsákból le lehet vonni némi következtetést, ám az közel sem szívderítő. Minden valószínűség szerint az 54 éves expilóta súlyos maradandó károsodást szenvedett, és csak árnyéka régi önmagának.

A német ARD televíziós csatorna úgy döntött, hogy a közelgő évforduló alkalmából ötrészes dokumentumsorozatot készít Schumacherről. Az alkotásról egyelőre nem sok részlet derült ki, a fentieken kívül csupán annyi a biztos, hogy december 14-én fog megjelenni, és két héttel később az ARD televíziós csatornáján, a Das Erstén egyben leadják mind az öt részt. Utóbbi dátum nem véletlen, hiszen december 28-a egy nappal a baleset tizedik évfordulója előtt van..

Hogy lehet most Michael Schumacher? – 9 éve történt a hétszeres világbajnok síbalesete

Bár az apropó nyilvánvalóan szomorú, a rajongók legalább ebben a formában ismét találkozhatnak kedvencükkel. Hogy a filmsorozat pontosan miről fog szólni, azt egyelőre nem tudni, de aligha az elmúlt tíz év lesz a központi témája. Sokkal valószínűbb, hogy a Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes korábbi pilótájának sikerekben gazdag pályafutását fogja valamilyen formában feleleveníteni.

Bő két évvel ezelőtt a Netflix készített dokumentumfilmet Schumacherről azonos címen. Ebben csak a legvégén foglalkoztak a síbalesettel és annak következményeivel, ám konkrétumok nem hangzottak el. A hétszeres világbajnok felesége, Corinna Schumacher kijelentette, hogy férje más formában van jelen az életükben, fiuk, Mick pedig úgy fogalmazott, hogy mindent megadna, hogy tudjon beszélgetni édesapjával.

A család hosszú évek óta nem számol be a nyilvánosságnak az idősebbik Schumacher pontos állapotáról. Az utolsó információ, amely tőlük származik, hogy 2014 nyarán felébresztették a kómából, míg két évvel később a család ügyvédje bíróságon közölte, hogy a legenda segítséggel sem képes járni. Azóta csupán itt-ott elejtett félmondatokból kell megpróbálni összerakni a képet.

Családja megfontolta, hogy nyilvánosságra hozza Michael Schumacher egészségi állapotát

Felix Damm, Schumacher ügyvédje nemrég elárulta, hogy családja megfontolta, hogy közöljék a világgal az igazságot, de ezt végül nem tették meg. Kétségtelen, hogy a történetnek van egy olyan olvasata, hogy a rajongók megérdemelnék ezt a bánásmódot, másfelől viszont ez semmit nem oldana meg abból a szempontból, hogy továbbra is hatalmas lenne a médiaérdeklődés, és időről időre „frissítést” kérnének erre a „jelentésre” visszautalva. Végül ezen szempontok alapján vetették el az ötletet.

Friss