2024. május 05. 03:50

KezdőlapF1Hamilton szerint látszik a Red Bull főnökén, hogy már nem élvezi annyira...

Hamilton szerint látszik a Red Bull főnökén, hogy már nem élvezi annyira a sikereket

-

Lewis Hamilton szerint Christian Horner, a Red Bull csapatfőnökének rádiózásán is érezhető, hogy a sikerekhez is hozzászokik az ember.

Max Verstappen és a Red Bull az idén is sorra döntögeti a rekordokat, és egyelőre igen valószínűnek tűnik, hogy az elkövetkező években is lesz még lehetőségük világbajnoki címeket nyerni. Ám miközben természetesen élvezik ezt a helyzetet, lehet, hogy kicsit unják is? Lewis Hamilton szerint bizonyos mértékig igen.

A hétszeres világbajnok a Channel 4-nak beszélt arról, hogy erősebbé tette az elmúlt két nyeretlen év azok után, hogy hét szezon leforgása alatt hat vb-címet nyert, majd 2021-ben is számos futamon győzött, és egészen az utolsó verseny utolsó kanyarjáig csatában volt az év végi elsőségért. A Mercedes pilótája ezután említette meg, hogy amikor az ember sokat nyer, kicsit hozzászokik az érzéshez.

A Red Bull a Mercedes, Verstappen saját és Jim Clark rekordját döntötte meg Las Vegasban

„Minden szezont pontosan ugyanúgy közelítesz meg. Továbbra is felkészítem magam, edzek, és ha bármi is más, az az, hogy még egy kicsit mélyebbre ásol, próbálsz jobban odafigyelni. Szerintem a nehézségeknek és az elmúlt két év tapasztalatának köszönhetően rengeteget tanultam versenyzőként – nem feltétlenül a pályán, hanem inkább azon kívül, abban a tekintetben, hogy miként foglalkozom mindenkivel. Szeretném azt gondolni, hogy ez igazi pozitívum” – ecsetelte Hamilton.

„Illetve, amikor az ember ennyire sikeres, mindegy, hogy mennyire keményen próbálkozik, nehéz perspektívában tartani a dolgokat. Még Christian Horner [a Red Bull csapatfőnökének] hangján is hallom, amikor Max [Verstappen] nyer, hogy nem tudja, mit mondjon. »Megint sikerült, szép munka, Max, szép munka«, szokta mondani. Az izgalom elmúlik, de amikor először jön össze a győzelem, az csodálatos. De ha egyfolytában nyersz [az nem ugyanaz].”

Hamilton ezután leszögezte, hogy természetesen az a célja, hogy ismét nyerjen, illetve elmondta, szerinte amikor majd ez újra megtörténik, „az érzés még nagyszerűbb lesz, mert mindenki küszködött.”

Hamilton szimulátorozás helyett kémkedik a Mercedesnek; kérdés, mekkora szükség van erre

Rosberg szerint újra nyerhet

Hamilton nemrég igencsak pesszimistán értékelte az esélyeit az elkövetkező években, korábbi csapattársa, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg szerint ugyanakkor a Mercedes akár már jövőre a Red Bull kihívója lehet.

„Hiszek a Mercedes képességeiben, mert én is voltam ott, tudom, mennyire erősek, és még mindig ugyanazok az emberek vannak ott (azért nem teljesen – a szerk). Úgyhogy egyértelműen van rá esély, hogy Hamilton jövőre ismét a világbajnoki címért küzdjön” – válaszolta a német a Daily Mail kérdésére.

Hamiltonnak ugyanakkor nem fog szurkolni. „Örülnék, ha a Mercedes nyerne, mert ők az én versenyzői családom a múltból. Ami Lewis-t illeti, semleges vagyok. Csak nagyszerű csatát szeretnék látni a bajnoki címért, aztán nyerjen a legjobb. De ebből a szempontból nyilván nem vagyok részrehajló.”

Friss