2024. május 02. 23:41

KezdőlapF1Räikkönen McLarenje, Schumacher "ál Ferrarija" és egy világbajnok Lotus is új gazdára...

Räikkönen McLarenje, Schumacher „ál Ferrarija” és egy világbajnok Lotus is új gazdára lel Abu-Dzabiban

-

A 2023-as szezon utolsó versenyhétvégéjén nemcsak idei, hanem korábbi Forma-1-es autók is feltűnnek, mégpedig egy árverésen. Többek között Kimi Räikkönen McLarenjére, Mario Andretti világbajnok Lotusára, Fernando Alonso utcai McLarenjére és Michael Schumacher 2001-es Ferrarijának mására is lehet licitálni.

Nemcsak az idei szezon utolsó időmérő edzése miatt lesz érdekes az Abu-dzabi Nagydíj második napja, ugyanis a Forma-1-es Paddock Club és a Bonhams|Cars közös árverésén elképesztő autócsodák találnak majd gazdára szombaton. Az „On the Grid: The Abu Dhabi Autcion” névre hallgató licit a Yas Marina versenypályán zajlik majd helyi idő szerint 20 óra 30 perctől, és a helyi nézők élőben, a rajtrácson, a világ más pontjain tartózkodók pedig a cars.bonhams.com-on élő közvetítésében követhetik majd.

Räikkönen semmit sem nyerő, mégis legendás autóját árverezik el – több mint 1 milliárd forintot érhet

Az árverésen több mint 30 gyűjtői darab kerül kalapács alá, a leginkább várt és vélhetően a legdrágábban elkelő autók pedig világbajnok, vagy minimum futamgyőztes F1-es gépek lesznek. Új gazdára talál majd Mario Andretti 1978-ban mindkét vb-címet megnyerő Lotus 79-ese; Kimi Räikkönen 2006-os McLaren MP4/21-ese; és Michael Schumacher F2001-esének bemutatódarabnak épített változata is.

Ezen kívül az egyik utcai modellnek, egy McLaren Elvának is van F1-es kötődése, az ugyanis a kétszeres világbajnok, a wokingiakkal 2007-ben, majd 2015 és 2018 között versenyző Fernando Alonso személyes gyűjteményéből származik.

Milliárdokért kelhet el a világ legszebb Forma-1-es autója

A Bonhams|Cars az abu-dzabi pálya több pontján is kiállította az elmúlt két napban az autókat:

 

Friss