2024. május 02. 01:15

KezdőlapF1Egyértelmű, hogy Hamiltonék komolyan érdeklődtek a Red Bullnál, véli a csapat kulcsembere

Egyértelmű, hogy Hamiltonék komolyan érdeklődtek a Red Bullnál, véli a csapat kulcsembere

-

Helmut Marko megerősítette, hogy Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke valóban kapott egy üzenetet Lewis Hamilton stábjának egyik tagjától. A bikások tanácsadója szerint a hétszeres világbajnok részéről komoly volt a szándék, de bennük még csak fel sem merült a szerződtetése.

Érdekes felvezetést kapott az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéje. Tekintve, hogy már régen eldőlt mindkét világbajnokság, a legtöbben arra számítottak, hogy ez minden szempontból egy laza forduló lesz, a nyilatkozatok terén is. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban bedobta a követ az állóvízbe, amikor a Daily Mailnek kijelentette, hogy Lewis Hamilton stábja az év elején megkereste a Red Bullt.

Mégsem olyan nagy az elköteleződés? – Hamiltonék a Red Bull-lal és a Ferrarival is tárgyaltak

A brit szakember úgy fogalmazott, hogy a hétszeres világbajnok, illetve a vele dolgozó emberek mind náluk, mind a Ferrarinál puhatolóztak, mielőtt megtörtént a szerződéshosszabbítás a Mercedesszel. Az érintett azonban mindezt tagadta, és előbb leszögezte, hogy évek óta nem beszélt honfitársával, majd mindezt arra módosította, hogy Horner kereste meg őt.

Hamilton visszavágott a Red Bull vezérének, aki saját csapatával hozta őt hírbe

Az 50 éves csapatfőnök azonban ragaszkodott a saját verziójához, de könnyen lehet, hogy csak az történt, ami minden normális esetben zajlik: egy pilóta felmérte a lehetőségeit, mielőtt elkötelezte magát. Az ügy kapcsán Helmut Marko is megszólalt, aki megerősítette Horner szavait, és arra a következtetésre jutott, hogy maga Hamilton is komolyan gondolta a Red Bullhoz történő igazolást.

Horner csak kínos helyzetbe akarta hozni Hamiltont és a Mercedest? – alighanem igen

Csak annyit tudok mondani, hogy Christian Horner januárban mesélt nekem egy SMS-ről, amelyet a Hamilton körül [dolgozó] emberektől kapott – nyilatkozta az F1-Insider.com-nak az energiaitalosok tanácsadója. – Úgy tűnt, hogy ez a versenyző engedélyével történt, különösen azért, mert szó volt egy feltételről, amelyet Hamilton szabott: csak akkor akar a Red Bullnál vezetni, ha ugyanazt a csomagot kapja, mint Max Verstappen. Számomra legalábbis nem volt kétséges, hogy Hamiltonék részéről komoly volt a megkeresés.”

Tekintve, hogy Hornert semmi nem kényszerítette arra, hogy pont most említse meg ezt az egészet, Marko kijelentése alapján úgy tűnik, hogy január óta vártak a megfelelő pillanatra, hogy ezt közöljék a nyilvánossággal. A veterán szakember ugyanakkor hozzátette, náluk még csak fel sem merült Hamilton leigazolása, és nem csak azért, mert aligha jönnének ki jól Verstappennel.

„Soha még csak meg sem fontoltuk, hogy Hamilton Verstappen mellett vezessen – fogalmazott. – Először is jól állunk a pilótafelállást illetően Sergio Pérezzel. Másodszor ez a két vezérbika nem működne egy csapatban. Harmadszor pedig a legfontosabb szempont: a Red Bull nem engedheti meg magának a két legjobban fizetett Forma–1-es pilótát együtt. Azonban megértem, hogy egy olyan versenyző, mint Hamilton, abban a csapatban akar vezetni, amely a legnagyobb sikert ígéri.”

Friss