2024. április 29. 16:09

KezdőlapF1Az idei szezonzárón is együtt vacsoráztak az F1-es pilóták, de most 7-en...

Az idei szezonzárón is együtt vacsoráztak az F1-es pilóták, de most 7-en is hiányoztak (fotó)

-

Most sem maradt el a tavaly újjáélesztett hagyomány, és a Forma-1-es mezőny jelentős része eltöltött együtt egy vacsorát a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj hétvégéje alatt, de most igencsak hiányos volt a létszám.

Tavaly hatalmasat mentek a közösségi médiában azok a fényképek, amelyek az F1-es pilóták közös vacsoráján készültek, ami nem csoda, hiszen azelőtt legutóbb 2016-ban gyűltek ilyen formában össze a mezőny tagjai. A 2022-es Abu-dzabi Nagydíj alatt a visszavonuló Sebastian Vettel búcsúztatása volt a fő szempont, a négyszeres világbajnok tiszteletére pedig a mezőny mind a 20 akkori tagja tiszteletét tette az eseményen, amelyet Lewis Hamilton szervezett meg, és a számlát is ő állta.

Itt vannak a részletek a pilóták közös vacsorájáról – Hamilton, Alonso, Ricciardo és Norris is megszólalt

Hogy az idén is így volt-e, az egyelőre nem derült ki, mindenesetre most sem maradhatott el a közös szezonzáró vacsora, amelyre ezúttal is az Abu-Dzabiban található Michelin-csillagos Hakkasan étteremben került sor. Most viszont nem volt ott mind a 20 pilóta, 7-an ugyanis hiányoztak. Legalábbis, amennyiben feltételezzük, hogy a Csou Kuan-jü által kiposztolt fotó készítője pilóta, de valószínűleg az, hiszen Lewis Hamilton mellett üres az egyik szék. A képen egyik Red Bull-versenyző, egyik Haas-pilóta, egyik McLaren-pilóta, valamint Logan Sargeant, Esteban Ocon és Fernando Alonso sem szerepel.

A Csou által megosztott fotó:

Hogy ebből a 9 pilótából ki volt mégis ott, azt szinte lehetetlen megmondani, noha a szabadon maradt ülés közvetlen asztaltársaságából ítélve nem valószínű, hogy mondjuk Logan Sargeantról van szó. Lehet, hogy Alonso van a kamera mögött, aki csapattársával szemben foglalt helyet? Vagy a Stroll-lal remek barátságot ápoló, a Mercedesnél töltött időszakából Hamiltont is jól ismerő Esteban Ocon az?

Talán előbb-utóbb fény derül az igazságra.

Friss