2024. május 02. 17:02

KezdőlapF1Prózai oka is van annak, hogy a Red Bull nem igazolja le...

Prózai oka is van annak, hogy a Red Bull nem igazolja le Hamiltont Verstappen mellé

-

A Hamilton-Verstappen páros nagyot szólt volna, de a Red Bull tanácsadója szerint még akkor sem jöhetne létre, ha mindenki rábólintana.

Az Abu-dzabi Nagydíj előtt nagy port kavart Christian Horner, a Red Bull csapatfőnökének kijelentése, miszerint Anthony Hamilton, Lewis Hamilton édesapja a 2023-as szezon előtt arról érdeklődött, esetleg lenne-e hely a fiának az energiaitalos csapatban. Horner utólag elismerte, hogy ezután megpróbált kapcsolatban lépni a hétszeres világbajnokkal, de nem sikerült őt elérnie, mivel addigra telefonszámot váltott, a dolog pedig ezzel is sikkadt, és Hamilton azóta hosszabbított a Mercedesszel.

Egyértelmű, hogy Hamiltonék komolyan érdeklődtek a Red Bullnál, véli a csapat kulcsembere

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Mototorsport.com-nak szintén nyilatkozott a történtekről, és felelevenítette, hogy Horner neki is szólt Anthony Hamilton megkereséséről. „Christian informált és megmutatta a szöveges üzenetet, amit kapott, mire mondtam neki, hogy »Hamilton és Max nem működne«. Túl sok minden történt és túl nagy volt a feszültség 2021-ben” – nyilatkozta a 80 esztendős osztrák, majd elárulta, még ha le is akarták volna igazolni Hamiltont, ez akkor sem lett volna kivitelezhető.

„Nem engedhetnénk meg, hogy a két legdrágább pilóta egy csapatban versenyezzen” – jelentette ki, utalva Verstappen és Hamilton együttesen több mint 100 millió dolláros gázsijára.

Marko ezért végül azt mondta Hornernek, hogy „kizárt”, hogy Hamiltont a Red Bullhoz hozzák. Persze kérdés, hogy a hétszeres világbajnok ment-e volna, hiszen állítása szerint a csapatából senki nem kereste meg a Red Bullt, azaz az apja vagy a tudta nélkül cselekedett, vagy Hamilton nem akarta kiadni őt. Mindenesetre az FIA tegnapi díjátadó gáláján ismét elmondta, hogy a Mercedesszel mindent megtesznek azért, hogy mielőbb elkapják a Red Bullt.

Több mint két éve nem nyert futamot, de Hamiltonnak „nem sokat érne” a Red Bull-os ülés

„Nagy gratuláció a Red Bullnak, Maxnak és Checónak, mindannyian elképesztő munkát végeztek az idén – dicsérte a riválisokat a 38 esztendős pilóta. – Max hibátlan volt, a csapat pedig igazán magasra tette a lécet. Rengeteget kell dolgoznunk, hogy utolérjük őket, de hiszek benne, hogy meg tudjuk csinálni. A csapatomnak is köszönettel tartozom, mert soha nem adták fel. Az előző évi autó testvérével kezdtük az évet, ami nem volt jó, és az év nagy részében nem volt szórakoztató vezetni, de senki nem adta fel, mindenki minden nap megjelent és ez az, ami a leginkább inspiráló volt.”

Friss