2024. április 15. 05:22

KezdőlapF1Prost az egyik nagy rajongójától kölcsönkért sisakban hajtotta meg 1991-es Ferrariját

Prost az egyik nagy rajongójától kölcsönkért sisakban hajtotta meg 1991-es Ferrariját

-

Alain Prost múltat idézett az elmúlt hétvégén, az 1991-es szezon tökéletes felelevenítéséhez pedig kapott egy kis ajándékot Sebastian Vetteltől.

A minap beszámoltunk róla, hogy a négyszeres világbajnok Alain Prost egy Dubajban rendezett, történelmi autókat felvonultató rendezvényen újraegyesült az 1991-es szezonban a Francia Nagydíjtól használt Ferrari 642-essel, amely az az autó, amely miatt gyakorlatilag kirúgták a Scuderiától. A 68 esztendős klasszis mindezt ráadásul kisebb időutazást végrehajtva tette, hiszen egykori ferraris overáljában és sisakjában küldte meg a V12-es motorral hajtott versenygépet.

Prost 32 év után visszatért a kirúgását eredményező V12-es Ferrariba (videó)

Jens Munser, az ismert német művész és sisaktervező pedig kiszúrta, hogy a Professzor nem akármilyen bukót húzott a fejére, hanem pontosan azt, amit Sebastian Vettel 2021-ben aláíratott vele. Magyarán: Prost egykori sisakját minden bizonnyal a németek négyszeres világbajnoka adta kölcsön eredeti tulajdonosának, hogy a bemutatókörök során viselhesse.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss