2024. május 02. 18:24

KezdőlapF1Alonso nem a kora miatt fog visszavonulni az F1-ből? - ugyanaz üldözheti...

Alonso nem a kora miatt fog visszavonulni az F1-ből? – ugyanaz üldözheti el, mint Verstappent

-

Fernando Alonso 42 éves kora ellenére továbbra is világklasszis szinten vezet Forma-1-ben, elmondása szerint pedig benne van a pakliban, hogy előbb visszavonuljon, minthogy elkezdjen romlani a teljesítménye.

A versenyzők közül Max Verstappen szokta a leggyakrabban és a legélesebben kritizálni a túlzsúfolt Forma-1-es versenynaptárat, és már többször kijelentette, hogy egy napon emiatt fogja otthagyni a sportágat. De ez nem jelenti azt, hogy csak a holland pilótát zavarja, hogy ilyen sok a verseny, hiszen például a 42 éves Fernando Alonso is úgy látja, előbb fogja abbahagyni azért, mert kimerítették a hosszú idények, mint azért, mert a kora miatt már nem érzi magát versenyképesnek.

Verstappen szerződése lejárta előtt visszavonulhat az F1-től, ha ez bekövetkezik

„Sokszor elmondtam, már 2018 előtt is, hogy amikor majd abbahagyom a versenyzést, az nem azért lesz, mert már nem érzem magam motiváltnak, vagy lassúnak érzem magam. Ha egy napon azt érzem, hogy lassú leszek, az észrevehető lesz, és nem leszek elégedett a teljesítményemmel, és akkor én leszek az első, aki felteszi majd a kezét és azt mondja, hogy »oké, itt az idő«” – idézi a PlanetF1 a kétszeres világbajnokot.

Alonso tehát ezt az eshetőséget sem vetette el, de úgy érzi, hogy a kora ellenére nem fog visszaesni a teljesítménye, legalábbis addig nem, amíg bírja a több mint 20 futamos idényeket.

„Őszintén szólva nem gondolom, hogy ez az idő el fog jönni abból a szempontból, hogy lassúnak fogom érezni magam, mert extrém magabiztos vagyok a teljesítményemet illetően. De az előfordulhat, hogy a naptárral és a nem evilági időbeosztással egy nap azt fogom érezni, hogy itt az idő, mert tudják, vannak más dolgok is az életben. Az idei már 22 futammal is nagyon kimerítő szezon volt, miközben töröltek két versenyt, jövőre pedig már 24 verseny lesz.”

Jobban teljesített idén, mint amikor Schumachert legyőzve világbajnok lett? – Alonso szerint igen

„Meglátjuk, hogy milyen érzés lesz. Ott van például Las Vegas. Láttam, hogy jövőre tripla hétvége lesz. Nem tudom, miért gondoltam azt, hogy Vegas jövőre egyedülálló verseny lesz, miközben utána jön majd Katar és Abu-Dzabi. Ezek a dolgok fogják lemeríteni az akksimat, nem a vezetés.”

Alonsónak 2024 végéig szól a szerződése az Aston Martinnal, de Mike Krack csapatfőnök már kijelentette, hogy nyitott a hosszabbításra, így most leginkább az a kérdés, hogy miként alakul a spanyol következő szezonja, és ő úgy érzi-e majd, hogy még bírja ezt a megterhelést.

Friss