2024. április 30. 05:38

KezdőlapF1Még Verstappen sem tudott megszólalni, amikor két F1-es futamgyőztes összebalhézott a reptéren

Még Verstappen sem tudott megszólalni, amikor két F1-es futamgyőztes összebalhézott a reptéren

-

David Coulthard felidézte, ahogyan egy repülőtéren összeveszett Nico Rosberggel, aki egy megszólalásával megsértette az önérzetét. A szóváltást még Max Verstappen is csak némán figyelte.

Nico Rosberg és David Coulthard 2006 és 2008 között versenyeztek együtt a Forma–1-ben, hiszen előbbi debütálása és utóbbi visszavonulása között három év telt el. A két pilótának megvolt a maguk közös története a pályán, hiszen a 2008-as Brazil Nagydíjon az akkor még a Williamsnél szereplő versenyző az 1. körben kiütötte az utolsó F1-es futamát teljesítő 13-szoros futamgyőztest.

Utóbbi azonban nem akkor balhézott össze igazán a nála több mint 14 évvel fiatalabb kollégájával, hanem már bőven akkor, amikor Rosberg is abbahagyta a versenyzést. A két immáron expilótának utána is volt alkalmuk találkozni, hiszen 2016 világbajnoka a Sky Sports szakértőjeként volt jelen a hétvégéken, míg a Williams, a McLaren és a Red Bull egykori versenyzője a bikások tartalmaiban tűnt fel rendszeresen.

Hogy a Coulthard által elmesélt eset pontosan mikor történt, az nem derült ki, de az emlegetett nevekből kiindulva minden bizonnyal tavaly vagy tavalyelőtt, amikor a Ferrari jelenlegi versenyzői közül már mindketten Maranellóban versenyeztek. A helyszín szintén támpontul szolgálhat, hiszen minden bizonnyal a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj utáni napokban történt.

Elképesztő lehetőség: 52 éves veterán vezethette Verstappen 2023-as autóját (videó)

„Azt hiszem, Charles Leclerc [és] Carlos Sainz Dubajból Madridba tartott, míg Max [Verstappen], én, és elfelejtettem, hogy még ki, de egy csoportot alkottunk, akik a verseny után visszarepültek [Monacóba] – idézte fel Eddie Jordannel közös podcastjában, a Formula For Successben. – Odaértünk Nizzába, és miközben éppen a csomagjainkra vártunk, Nico azt mondta nekem, hogy »hé, DC, ne feledd, hogy minden, amiről beszéltünk, nem nyilvános!« Ezzel pedig érzékeny pontra tapintott. Nyilvánvalóan azt gondolta, hogy mint egykori versenyző, én valamiféle bulvárújságíró vagyok, és elsettenkedem ezekkel a történetekkel, amelyeket megosztottunk egymással.”

Utóbbi mondatával Coulthard arra célzott, hogy Rosberg attól tartott, hogy a brit expilóta olyasvalakinek adja tovább az információt, akihez a 2016-os világbajnok nem szeretné, hogy eljusson. A 2001-es idény második helyezettjének önérzetét viszont sértette, hogy ilyesmit feltételeznek róla, és olyan jelenetet rendezett, hogy a többiek megszólalni sem tudtak.

„Mindenesetre érzékeny pontra tapintott, a nyakam színe megváltozott, és rettentően begurultam – folytatta Coulthard. – Max [később] felidézte, hogy mindenki csak állt ott csendben, amikor én elkezdtem üvöltözni Nicóval. Ő azt mondta, hogy »én ezt nem értem«, én meg, hogy »hát ez a baj, Nico, hogy nem érted«.”

Friss