2024. május 01. 21:41

KezdőlapF1Hamilton csak a levegőbe beszélt? – Leclerc nem igazán érti, mire gondolhatott

Hamilton csak a levegőbe beszélt? – Leclerc nem igazán érti, mire gondolhatott

-

Charles Leclerc beszélt Lewis Hamiltonnal arról, hogy a hétszeres világbajnok mit látott a Red Bullon menet közben, majd megállapította, hogy ő az ilyesmit nem látja.

Lewis Hamilton előszeretettel beszél arról, hogy miként igyekszik vezetni a Mercedest a pályán kívül is, és hogyan járul hozzá a csapat fejlődéséhez, jelen esetben felzárkózásához. A hétszeres világbajnok nemrég például elárulta, hogy fotókat szokott készíteni a riválisok autójáról, majd a Mercedes aerodinamikai főnökének küldözgeti, ha valamilyen érdekes új megoldást látott. De nemcsak statikus állapotban, hanem menet közben is figyeli a riválisokat, miként az Charles Leclerc elmondásából kiderült, noha a monacói versenyző nem teljesen értette, hogy a hétszeres világbajnok miként teszi ezt.

Hamilton szimulátorozás helyett kémkedik a Mercedesnek; kérdés, mekkora szükség van erre

„Beszéltem Lewis-al a Mexikói Nagydíj után, ahol azt mondta, pontosan látja, hogy Max [Verstappen] autója hol jobb – nyilatkozta Leclerc az Auto Motor und Sportnak. – Talán ez igaz az ő esetében, de meg kell mondanom, hogy én nem tudom felidézni a részleteket. Milliméterekről beszélünk a hasmagasság vagy a felfüggesztés változásának esetében. Persze látni, hogy egy autónak lágyabb vagy keményebb a felfüggesztése, és hogy hol nyer időt hozzád képest. Én a fedélzeti kamerás felvételeket preferálom, mert ott a pilóta sisakjából látni, hogy mit csinál és mit nem csinál az autó a pályán.”

Leclerc ezután elmondta, nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy a 22 versenyből 19-et megnyerő Verstappennek könnyű szezonja lett volna. „Nagyon igazságtalan lenne ezt mondani. Természetesen kényelmes helyzetben van, de rengeteget kellett dolgoznia, hogy ide jusson. Egyszerűen jó munkát végeztek, hogy eljussanak oda, ahol most vannak. Ezt tisztelem. Nekünk most ugyanilyen jó munkát kell végeznünk, hogy utolérjük őket.”

A „halálos ítéletét” írta alá, vagy ő lesz a következő Räikkönen, esetleg Michael Schumacher?

Friss