2024. május 02. 04:33

KezdőlapF1Betegséggel zárta döbbenetes szezonját Verstappen, akinek bocsánatot kellett kérnie mérnökétől

Betegséggel zárta döbbenetes szezonját Verstappen, akinek bocsánatot kellett kérnie mérnökétől

-

Max Verstappen elárulta, az Abu-dzabi Nagydíj után lebetegedett, és még most is lábadozik belőle. A holland pilóta arról is beszélt, hogy annyira elengedte magát, hogy versenymérnöke e-mailjeire sem válaszolt.

Max Verstappen elképesztő szezonon van túl, és sok szempontból minden idők legdominánsabb teljesítményét tette le az asztalra. A címvédő 22-ből 19 futamot megnyert, amivel megdöntötte Alberto Ascari győzelmi arányra vonatkozó, 1952 óta fennálló rekordját. Ez persze csak egy a sok csúcs közül, amelyet az idény során átadott a múltnak.

Verstappen brutálisan sok rekordot megdöntött az idén, mutatjuk, hogy melyikeket

Ugyanakkor a hosszú szezon és a rengeteg utazás a holland versenyző szervezetét is megterhelte. Erről ő maga beszélt a Red Bull podcastjában, a Talking Bullban. Ráadásul ebből a szempontból kifejezetten nem jött jól, hogy a bikások és az AlphaTauri versenyzőinek még Japánba is el kellett utazniuk, hogy részt vegyenek a Honda szokásos köszönetnyilvánítási napján.

Abu-Dzabi után néhány napig nagyon beteg voltam, úgyhogy még mindig lábadozom belőle – jelentette ki Verstappen. – Aztán persze [ott volt] pluszban a sok utazás, szóval ez nem igazán segített. [Most] lesz két igazán szép hetem, amikor egyszerűen kikapcsolhatok, nem kell nézegetnem az e-mailjeimet és az F1-gyel kapcsolatos dolgokat.”

A háromszoros világbajnok egyébként nem először betegeskedett az idény során, hiszen Szaúd-Arábiában gyomorproblémákkal küszködött. Ráadásul azon a hétvégén még technikai probléma is sújtotta az időmérőn, így a tizenötödik helyről kellett indulnia, de így is felkapaszkodott a második pozícióba. Igaz, csapattársát, Sergio Pérezt nem tudta megközelíteni, ami a bakui futamon kívül egyáltalán nem volt jellemző.

Ami a kikapcsolást illeti, Verstappen ezt bizonyos szempontból már most megtette, és ezen a ponton be is vallotta, hogy „bűnt” követett el versenymérnökével, Gianpiero Lambiaséval szemben. Hogy őszinte legyek, már most bocsánatot kell kérnem a mérnökömtől, mert három e-mailt küldött nekem a jövő évet illetően, én pedig nem válaszoltam – mondta viccelődve. – Ma találkoztam vele, úgyhogy bepótoltam. Ismeritek a kapcsolatunkat, ez egy brománc.”

Ferrarit tesztelt Max Verstappen

Hogy milyen lesz a jövő évi Red Bull, azt egyelőre nyilvánvalóan nem lehet tudni, de ezt a teljesítményt nagyon nehéz lesz megismételni. Éppen ezért Verstappent valamennyire elöntötték az érzelmek, amikor utoljára elhagyta idei munkaeszközét. „Határozottan várom már, hogy kivegyek egy kis szabadságot – fogalmazott. – Ezzel együtt, amikor Abu-Dzabiban a dobogón álltam, éreztem, hogy kissé megérintenek az eredmények. Kicsit szomorú volt kiszállni az RB19-esből.”

Friss