back to top
2024. május 17. 13:01

KezdőlapF1Szívszorító szavak Schumacher egyik kedvenc séfjétől: egy világ omlott össze benne a...

Szívszorító szavak Schumacher egyik kedvenc séfjétől: egy világ omlott össze benne a baleset után

-

Egy fioranói étterem tulajdonosa felidézte, hogy Michael Schumacher rendszeresen betért hozzá, amikor a Ferrari versenyzője volt. Rossella Giannini arról is beszélt, hogyan tudta meg, hogy a hétszeres világbajnok súlyos síbalesetet szenvedett.

Michael Schumacher 1996 és 2006 között versenyzett a Ferrarinál, ahol pályafutása legsikeresebb időszakát töltötte, hiszen a hét végső győzelméből ötöt a maranellóiakkal szerzett. A német pilótára nyilvánvalóan jó szívvel emlékeznek a vörösök akkori munkatársai, de ezt nem csak ők mondhatják el magukról, hanem például egy séf is.

Rossella Giannini Fioranóban működtet egy éttermet, ahol egyben szakácsként is dolgozik. A vendéglő mindössze két percre található a Ferrari saját tesztpályájától. Abban az időszakban még ne volt ennyire korlátozva a tesztelés, mint manapság, így Schumacher rengeteg időt töltött ott, majd miután befejezte a munkát, majdnem minden nap ellátogatott az étterembe.

Embed from Getty Images

Rossella Giannini

Giannini felidézte, hogy az évek során remek kapcsolatot alakítottak ki. A séf még arra is emlékszik, hogy a hamarosan 55 esztendős legenda Valentin-napon, 1996. február 14-én tért be hozzá először, kedvenc étele pedig a tagliatelle al ragù, vagyis bolognai szósszal elkészített tészta volt. Néha azonban előfordult, hogy fokhagymás spagettit rendelt.

Schumacher most már hosszú évek óta a világtól elzártan él, és nem lehet tudni, hogy pontosan milyen állapotban van. Ennek oka a közel tíz éve történt síbaleset, amelynek következtében maradandó agykárosodást szenvedett, és egy időre kómába is került. Giannini elárulta, hogyan és milyen körülmények között értesült a szörnyűségről.

„Szabadságon voltam a baleset idején, és a hírekben hallottam – nyilatkozta a német Bildnek. – Amikor egyértelművé vált, mennyire súlyos a helyzet, egy világ omlott össze bennem. Alig hiszem el, hogy tíz éve történt a baleset. Időközben sikerült megbékélnem a helyzettel. Már nem szenvedek, hanem a szép pillanatokra emlékszem.”

Schumachert a családján kívül azóta is csak néhány ember látogathatja, Giannini pedig nyilvánvalóan a jó viszony ellenére sem tartozik közéjük. Az olasz szakács nem is akar senkinek sem a terhére lenni, így igyekszik visszafogottan érdeklődni. Ugyanakkor a mai napig bízik benne, hogy egy napon újra kiszolgálhatja a hétszeres világbajnokot.

Nem tudtuk meg, hogy milyen állapotban van Michael Schumacher

„Nem akarok zavarni, a helyzet [így is] épp elég nehéz a hozzátartozók számára – fogalmazott. – Néha beszélek a Ferrari embereivel és kérdezősködöm, de nem akarom rájuk erőltetni magam. Minden nap ránézek a bejárati ajtóra, és reménykedem, hogy újra besétál rajta, én pedig egy tagliatelle al ragù-t készítek neki.”

Friss