back to top
2024. május 12. 17:46

KezdőlapF1Ma megbukhat Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke

Ma megbukhat Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke

-

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke karrierjének legfontosabb napja elé néz, amelynek végén élete és pályafutása is romba dőlhet.

Ma kezdődik Londonban (pontosan nem tudni hol, de a Guardian úgy értesült, a belvárosban valahol) az a meghallgatás, amely dönteni fog Christian Horner, a Red Bull Forma–1-es csapatának megvádolt csapatfőnökéről. Az 50 esztendős szakembert az istálló egyik alkalmazottja panaszolta be, mert nem megfelelően viselkedett vele (ennél többet nem tudni, de vélhetően nem szexuális zaklatásról, hanem agresszív, irányító vezetési stílusról van szó), mire a Red Bull osztrák anyacége külső ügyvéd bevonásával vizsgálatot indított a csapatfőnök ellen.

Verstappenék is Horner bukását akarják? – újabb részletek a Red Bull csapatfőnökének ügyéről

Az ügyvéd ma hallgatja meg a vádakat visszautasító Hornert, akiről a BBC Sport azt írja: „számos, az ügyet belülről ismerő személy, aki megvitatatta a helyzetet a BBC Sporttal, arra számít, hogy [Horner] nem fog a pozíciójában maradni.” Természetesen amíg a vizsgálat nem zárul le, és Horner nem mond le vagy nem rúgják ki, addig nem zárható ki, hogy marad. Mint azt a BBC is megjegyzi, a csapatfőnök rendkívül nagy hatalommal és befolyással bíró személy mind a Red Bullnál, mind a Forma–1-ben.

A Guardian értesülése alapján a Hornert bepanaszoló alkalmazott már bemutatta a bizonyítékokat az ügyvédnek, így most a csapatfőnökön a sor, hogy megmentse magát és a karrierjét.

Érdekes módon egyébként a BBC és a Guardian úgy tudja, hogy amennyiben Hornernek mennie kell, nem a sportigazgató Jonathan Wheatley, hanem az osztrák Red Bull egyik embere, például a vállalati projektek (köztük az F1-es csapatok) felügyeletével megbízott ügyvezető, Oliver Mintzlaff ülhet a csapatfőnöki székbe. Amennyiben így lesz, az nagy érvágás lehet az istállót 2006 óta erősítő Wheatley-nek, akit ezzel akár el is veszíthet a csapat.

Valójában a Red Bull akarja eltávolítani Hornert? – felesége hisz a csapatfőnök ártatlanságában

Eközben továbbra sem tűntek el azok a hangok, amelyek szerint a csapatfőnököt a Red Bull akarja eltávolítani, és így belső hatalmi harcok áldozata lehet. „Horner támogatói arra utaltak, hogy sokkolt és megdöbbent attól, ami szerintük a vizsgálat mögött álló csapaton belüli hatalmi harc eredménye. Az osztrák anyacégtől indított támadásnak veszik, az egyik forrás pedig úgy írta azt le, hogy megpróbálják letörni [Horner] szárnyait, vagy teljes egészében eltávolítani őt az állásából” – írja a Guardian.

„A támogatói úgy vélik, az anyacég azért kezeli így a helyzetet, mert megpróbálják destabilizálni Hornert, hogy eltávolítsák őt” – teszik hozzá.

Friss