2024. április 29. 13:41

KezdőlapF1Alonso megérkezett, majd Hamiltonba és a Ferrari pilótáiba is finoman belerúgott egyet

Alonso megérkezett, majd Hamiltonba és a Ferrari pilótáiba is finoman belerúgott egyet

-

Fernando Alonso az Aston Martin idei autójának bemutatóján Lewis Hamiltonról is kapott kérdést, a kétszeres világbajnok pedig mondhatni szokás szerint úgy dicsérte meg a hétszeres világbajnokot, hogy közben odaszúrt neki egyet. És nem csak neki.

„Nem igazán figyeltem oda rá” – közölte Fernando Alonso, amikor az Aston Martin AMR24-es bemutatóján egykori csapattársa, Lewis Hamilton Ferrarihoz igazolásáról kérdezték

„Nem töltöttem túl sok időt azzal [hogy ezen gondolkozom]. Aznap edzettem, úgyhogy lemaradtam a sok stresszről. Egy nappal később jutottak el hozzám a hírek” – jelentette ki, majd kifejtette, őt is meglepte Hamilton csapatváltása.

Olykor kíméletlenül belerúg, de még a nagy küzdő Alonsót is motiválja Hamilton hozzáállása

„Nem fogok hazudni, meglepett. De nem önmagában a váltás miatt, hanem azért, mert kívülről úgy tűnt, nagyon kötődik a Mercedeshez és nagyon lojális hozzájuk, meg ilyenek. Kissé váratlan volt. Nem tudom a mögötte húzódó okokat, nem tudok semmit. Nem ismerem a sztorit, és nem is nagyon figyeltem rá oda.”

Hamilton az új kalandról többek között azt is mondta: „Most lehetőségem van beteljesíteni egy másik gyerekkori álmomat, azt, hogy Ferrari-vörösben vezessek.”

Alonso erre visszautalva azonban arra célzott, hogy nem ez áll Hamilton csapatváltása mögött, és nem sokkal ezelőtt még más céljai voltak. „Egy éve még nem ez volt a gyerekkori álma, nem? Vagy két hónappal ezelőtt. Akkor még más álmai voltak.”

A 42 esztendős veterán 2010 és 2014 között szintén versenyzett a Ferrarinál, és két alkalommal is nagyon közel került ahhoz, hogy világbajnok legyen a vörösökkel. Ám mindkétszer – főleg 2012-ben – leginkább rajta múlt, hogy egyáltalán harcban volt a címért, azaz ő tett hozzá valami olyat, amit nem sokan képesek. Most pedig úgy véli, Hamilton lehet az a plusz, aki a maranellóiakat visszasegít a győztes útra, mert szerinte már most is jó autójuk van, csak a jelenlegi versenyzők, Charles Leclerc és Carlos Sainz nem nyernek vele.

Alonso közel járt ahhoz, amihez még Senna, Schumacher vagy Hamilton sem

„Remélem, hogy élvezni fogja az élményt. A Ferrari nagyon különleges csapat, de különlegesebb, amikor nyersz… Már több év eltelt azóta, hogy legutóbb nagyon gyors autójuk volt és nagy dolgokért harcoltak. Talán Lewis hozzá tudja tenni azt a pluszt, ami ahhoz kell, hogy a bajnoki címért küzdjenek, mert az autó adott. A tavalyi szezon végén a Ferrari még egy nagyon domináns Red Bull mellett is képes volt ugyanolyan körökre és az időmérők többségén gyorsabb volt náluk. Úgyhogy szerintem az autónak elég gyorsnak kell lennie.”

Friss