2024. április 29. 22:47

KezdőlapF1Olykor kíméletlenül belerúg, de még a nagy küzdő Alonsót is motiválja Hamilton...

Olykor kíméletlenül belerúg, de még a nagy küzdő Alonsót is motiválja Hamilton hozzáállása

-

A Forma-1 jelenlegi két legidősebb pilótájának kapcsolata nem mindig felhőtlen, de az biztos, hogy nagyon tisztelik egymást. Erről tett tanúbizonyságot most az egyikük.

Fernando Alonso és Lewis Hamilton kapcsolata immár 16 évre nyúlik vissza, és a kezdete nem is lehetett volna viharosabb, hiszen 2007-ben, Hamilton első idényében csapattársakként feszültek egymásnak a McLarennél, aminek mint tudjuk, hogy mi lett a vége. A két klasszis viszonyát az ezutáni években főként a kölcsönös tisztelet jellemezte, de rendre előfordultak azért alkalmak, amelyeknél érezni lehetett némi feszültséget.

A nap, amelyen Alonso azt követelte, a McLaren szabotálja Hamilton Magyar Nagydíját

Ilyen volt a tavalyi spái ütközésük, ami után Alonso idiótának nevezte Hamiltont a rádióban, amit a hétszeres világbajnok sem volt rest megtorolni, de végül rendezték az ügyet. A spanyol veterán ezzel együtt azóta is oda-odaszúrt brit kollégájának a sajtóban, mint amikor közölte, hogy Hamilton semmilyen csapatot nem épített a Mercedesnél, vagy amikor megkérdőjelezte a hét bajnoki címének értékét.

A GQ magazinnak adott interjúban ugyanakkor igencsak szép szavakkal illette a nála 4 évvel fiatalabb, de így is a mezőny második legidősebb versenyzőjének számító Mercedes-pilótát, ami ismét azt mutatja, hogy szurkálódások ide vagy oda, a tisztelet töretlen.

„Ezt nehéz megmondani – felelte Alonso arra a kérdésre, hogy az ő példája okán Hamiltonnak is ott kellene hagynia a Forma-1-et, ha huzamosabb ideig nem kap győzelemre alkalmas autót. – Más a személyiségünk és más a motivációnk. Lewis mindig nagyon jó volt abban, hogy fókuszált és versenyképes maradt az életének olyan periódusaiban, amelyekben nem állt rendelkezésére versenyképes csomag. Nem volt sok ilyen időszak, de mindig magas szinten teljesített. Most nem az övé a legjobb autó, a Red Bull dominál, de ő így is mindig küzd. Üldözi Pérezt az összetett második helyéért és soha nem adja fel. Mindannyiunkat motivál, hogy látjuk, Lewis ilyen sok világbajnoki cím után is motivált maradt.”

Hamilton egyetlen fotóval helyretette az őt degradáló Alonsót

Hamilton 16 éve tartó F1-es pályafutása során az idei lehet mindössze a második olyan szezon (az első a tavalyi volt), amelyben nem nyer versenyt, úgyhogy tényleg embert próbáló időszak ez neki. De még így is jobb helyzetben van Alonsónál, aki 2013 májusában nyert legutóbbi az F1-ben.

„Imádnám, ha összejönne a 33. győzelem – mondta erről a spanyol. – Rengeteget beszéltek már róla a közösségi médiában, mindenhol a 33-as számot látom, és imádnám, ha sikerülne. Frissnek, gyorsnak érzem magam, és élvezem az utazást az Aston Martinnal. Motivált vagyok, és nincs még itt az ideje annak, hogy visszavonuljak.”

Friss